Hirdetés

Reagált a Sony a nemi diszkriminációval kapcsolatos vádakra

|

Egy volt alkalmazott indított pert a PlayStation konzolok gyártója ellen.

Hirdetés

Tavaly novemberben nyújtott be keresetet a bíróságnak a PlayStation korábbi IT-biztonsági elemzője. Emma Majo ebben nemi alapon elkövetett diszkriminációval vádolta meg korábbi munkaadóját. Konkrétan azzal, hogy a Sony tudatosan és szándékosan szegte meg a munkaügyi törvényeket oly módon, hogy ugyanazért vagy hasonló munkáért kevesebbet fizetett a női alkalmazottaknak mint a férfiaknak.

Ezenfelül Majo azt is állította, hogy a fizetési listán lejjebb elhelyezkedő kolléganőktől megtagadták az előléptetés lehetőségét, és ezeket a diszkriminatív praktikákat központilag alakították ki a Sony vezetésének legfelső szintjén.

Hirdetés

A Sony egészen mostanáig várt arra, hogy érdemi lépéseket tegyen a potenciálisan csoportos perré fajuló ügyben. Mint azt az Axios észrevette, a vállalat Emma Majo keresetének elutasítását kérvényezte a bíróságtól, és egyúttal kategorikusan tagadta a vádakat.

A Sony jogászait szerint Majo nem tudta tényekkel alátámasztani sem azokat az állításokat, amelyek őt személyesen érintették, sem pedig azokat, amelyek általánosságban vonatkoznak a nőkre, akiket reményei szerint a csoportos perben képviselne. Továbbá az egykori alkalmazott nem tudott egyetlen céges szabályzatot, gyakorlatot vagy eljárást sem azonosítani, amelyek igazolnák, hogy a Sony Interactive Entertainment széles körben és szándékosan diszkriminálná a nőket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mindez azért érdekes, mert Majo konkrét szituációkat vázolt fel keresetében, meg is nevezve azokat a személyeket, akik a visszaéléseket elkövették. Az egyik vezető például következetesen figyelmen kívül hagyta a női alkalmazottak által küldött írásos kéréseket azok tartalmától függetlenül, ellenben ha férfi kolléga fordult hozzá, akár teljesen ugyanazzal kéréssel, akkor máris reagált rá.

Bár a Sony szeretné elkerülni hogy továbbmenjen az ügy, esetleg még per is legyen belőle, hiszen nyilvánvalóan nem hiányzik neki egy olyan botrány, mint a Ubisofté vagy az Activision Blizzardé (még ha Majo vádjai nem is annyira súlyosak), a folytatás a bíróságon múlik. Bármilyen döntés is szülessen, mi be fogunk számolni róla.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)