Hirdetés

Két Red Hot Chili Peppers videojáték, ami soha nem készült el, pedig nagyon szerettük volna

|

Miközben az Iron Maiden nevéhez már legalább három játék kötődik, a Red Hot Chili Pepperséhez egy sem. Pedig egy esetben nem sokon múlott, hogy legyen belőle valami.

Hirdetés

Ma este (és holnap is) fellép a Red Hot Chili Peppers Budapesten. Nem mindennapi esemény ez, villámgyorsan elfogytak a jegyek, és reméljük, a srácok ezt egy kiváló koncerttel hálálják meg. Bízhatunk bennük. 

Más legendás rockbandákkal (mint a már említett Iron Maiden, a Metallica vagy a Kiss) ellentétben a Red Hot Chili Peppers tagjai még csak nem is cameóztak videojátékokban, pedig ha mást nem, tökre beillettek volna például valamelyik Tony Hawk játékba. Ez a gondolat főleg a 2000-es Californication klip után fogalmazódott meg sokakban; a zenekar egyik legnépszerűbb dalának videójában, amit közel 270 millióan láttak YouTube-on, a négy zenészt videojáték karakterekként ábrázolják. 

Az énekes Anthony cápákkal úszik, kabriót vezet, majd leugrat egy szikláról (csak nekünk ugrott be a Crazy Taxi egyébként?). John, a gitáros először Hollywoodban kerülget hírességeket, majd egy fimstúdióban köt ki, ahonnan elviszi Leonardo Da Vinci repülőjének kellékként használt mását. Chad majd' végig deszkázik, Flea pedig megment egy medvét a vadászoktól, megszökik néhány favágótól, és egy szitakötőn lovagol. Mi ez, ha nem tökéletes alapja egy tökéletes videojátéknak?

Sajnos amennyire tudjuk, az animáció csak a kliphez készült, soha nem terveztek teljes értékű játékot készíteni. Kár érte.

Ha maga az RHCP nem is, dalaik szerepeltek a Tony Hawk játékokban: a THPS3-ban a Fight Like a Brave, az Underground 2-ben a Power of Equality.

Viszont egy másik játék jó eséllyel készült, de szintén nem lett belőle semmi. 2010-ben, amikor a Guitar Hero játékok csúcson voltak járatva, egy kérdőív nyomán felröppent a pletyka, hogy az Activision egy önálló, a Red Hot Chili Peppers munkásságára fókuszáló játékot tervez. A tervezésig biztosan eljutottak, zenélhettünk volna a Hyde Parkban, eljátszhattuk volna a By The Way, a Californication és a Blood Sugar Sex Magik albumok dalait, valamint az akkor még nem ismert, 2011-ben megjelent I'm With You számait.

A szóbeszéd akkortájt indult, amikor a Guitar Hero: Van Halent fejlesztő RedOctane-t a kiadó bezárta. A Van Halen játék nem sikerült túl jól, a rajongókat nem elégítette ki eléggé (csak a bandatagok modernkori kinézetét láthattuk, ez pedig visszavett a hangulatból), pedig nyilván ez lett volna a legfontosabb. Ezt követően nem is készült olyan játék a sorozatban, ami csak egy bandával foglalkozott, és talán ezért hiúsult meg az RHCP-s Guitar Hero ötlete is. Ez után nem sokkal, a Warriors of Rock 2010-es bemutatkozása után következett a nagy szünet, mely 5 év parkolást jelentett a szériának, mígnem tavaly jött a Guitar Hero Live.

A zenekar dalait egyébként játszhatjuk más GH-játékokban: a Higher Ground az első játékban és a Live-ban, a Suck My Kiss a harmadik részben, a Knock Me Down a kézikonzolos On Tourban, a Can't Stop pedig a szintén DS-exkluzív On Tour Decadesben szerepelt. Azt meg már el sem kezdjük felsorolni, a Harmonixnak a Rock Bandhez mennyi dal licencét sikerült megszereznie.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)