Hirdetés

Pert nyert a kaszkadőr, aki elveszítette egyik karját a Resident Evil: The Final Chapter forgatása miatt

|

Az Egyesült Államokban elutasították a keresetét, a Dél-afrikai Köztársaságban viszont a javára döntött a bíróság.

Hirdetés

2015-ben mi is beszámoltunk arról, hogy a Resident Evil: The Final Chapter forgatását szörnyű tragédiák övezték: Ricardo Cornelius stábtagot egy lezuhant Hummer nyomta olyan erővel a falhoz, hogy hiába szállították azonnal kórházba, életét vesztette, Olivia Jackson kaszkadőr pedig egy motoros ugratás közben egy kamera hidraulikus karjának ütközött, súlyosan megsérült, 17 napot töltött kómában, végül pedig amputálni kellett az egyik karját. Most a Jackson perének végére került pont. 

Hirdetés

A kaszkadőrnő ugyanis beperelte a producereket arra hivatkozva, hogy a kaszkadőrmutatvány amely során balesetet szenvedett nem volt az előírások szerint megtervezve. A Dél-afrikai Köztársaságban folyó per végén a bíróság úgy határozott, hogy a mutatvány gondatlanul lett megtervezve és kivitelezve. A bíróság továbbá elutasította azt a kifogást, miszerint Jackson motorvezetési képességei (illetve azok hiányosságai) részbe a baleset okai lehettek. 

Jackson a bírói döntés után így nyilatkozott:

"Hiányzik a régi arcom, a régi testem, a régi életem. Most viszont legalább van egy ítélet, ami bizonyítja, hogy a kaszkadőrmutatványt rosszul tervezték meg, és nem az én hibám volt az, ami történt."

Nem minden bíróságon járt azonban ilyen sikerrel a kaszkadőrnő. Jackson ugyanis tavaly szeptemberben Los Angelesben is benyújtott egy keresetet, amelyben a Resident Evil filmek rendezőjét, Paul W.S. Andersont, illetve Jeremy Bolt producert nevezte meg felelősnek. Az alperesek arra hivatkoztak, hogy Jackson ügyvédei "rossz embereket pereltek be rossz helyen", a bíróság pedig nekik adott igazat, novemberben dobták is az ügyet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)