Hirdetés

Solo: Egy Star Wars-történet - volt benne egy videojátékos easter egg is

|

Han Solo eredetfilmjében több utalás is volt a popkultúrára, így például Indiana Jonesra is, de a játékosok felfigyelhettek egy videojátékos kikacsintásra is az egyik szereplőtől.

Hirdetés

A véleménycikkünkben nem voltunk túlságosan elragadtatva a Solo: Egy Star Wars-történettől (a Puliwoodnak már egy vukiszőrszálnyival jobban tetszett), de azért akadt egy-két emlékezetes pillanata a filmnek. 

Hirdetés

Innentől spoileresen folytatjuk! A Kessel-futam, Darth Maul felbukkanása vagy éppen az, amikor először megpillantjuk az Ezeréves Sólymot mindenképpen ezek közé tartozik, de a rajongók felfigyelhettek több jól és kevésbé jól elrejtett easter eggre is. Az egyik ilyen ráadásul egy videojátékos utalás volt. Amikor az Emilia Clarke által életre keltett Qi'ra először bánik el pusztakézzel valakivel, akkor kiderül, hogy mindezt annak köszönheti, hogy a Hannal külön töltött idő alatt elsajátította a Teräs Käsi nevezetű harcművészetet. 

Ez a kifejezés ismerős lehet azoknak, akiknek volt szerencséje az 1997-ben, PlayStationre megjelent videojátékhoz, a Star Wars: Masters of Teräs Käsihoz. A kitalált fogalmat először Steve Perry író vonultatta fel az 1996-os Shadows of the Empire című regényben, a Teräs Käsi pedig két finn szó, az acél és a kéz összetételéből áll. A Solónak köszönhetően már ez is része a hivatalos Star Wars kánonnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)