Hirdetés

Így kell adományt gyűjteni a legrosszabb Sonic játékkal

|

Még egy rosszul sikerült videojáték is tökéletes lehet, hogy általa adományt gyűjtsenek jó célokra. Hát nem nagyszerűek a videojátékok?

Hirdetés

Sonicról a sebes, kék kis sündisznóról és az ő szereplésével készült játékokról a legtöbbünknek valószínűleg pozitív emlékei és benyomásai vannak, viszont van egy játék, amitől a rajongók a falra másznak: ez a 2006-os Sonic the Hedgehog. Felvetődhet, hogy mi köze van a most tíz éves jubileumát ünneplő játéknak egy közösségi adománygyűjtéshez.

A Run for Our Rights esemény keretében egy 24 órás stream zajlott, amiben négy olyan hölgy ült az említett Sonic játék elé, akik még sosem játszottak videojátékokkal. A stream célja, az volt hogy felhívja a figyelmet a Transgender Awareness Month megmozdulásra. A Run for Our Rights-ot a Transgender Law Center szponzorálta, akik jogi tanácsadást és támogatást adnak transznemű embereknek. Ellen McGrody elnök (aki maga is nagy Sonic rajongó), arról beszélt, hogy a Trans Awareness Month és az elnökválasztás fényében fontos volt egy ilyen esemény, amelyben megpróbálták a Sonic játékok rajongótáborának figyelmét a transzneműek ügyére koncentrálni. Az esemény elég jól sikerül, hiszen a stream során közel 20 000 dollár jött össze adományokból.  

Összekötni egy jó ügyet egy szörnyű játékkal paródiának tűnhet, de McGrody kiemelte, hogy az ötletet a Games Done Quick streamjeiből merítette. Az előbb említett eseményeken "furcsa játékokat játszanak egy jó ügy érdekében". A közvetítések során pénzt gyűjtenek különféle csoportoknak például a Prevent Cancer Foundation-nek vagy a Doctors Without Borders-nek. Sikeresnek nevezhető a megmozdulás, hiszen az év során több millió dollárt szedtek össze. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)