Hirdetés

Sonic is virtuális youtuber lett, máris érteni fogod, mit jelent ez

|

A VTuberek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a világ minden táján, most pedig egy nagyon jól ismert figura is csatlakozik hozzájuk.

Hirdetés

Egy egész évtized sem kellett ahhoz, hogy a streamerek teljesen beépüljenek a köztudatba, és mostanra már ott tartunk, hogy a Twitch egyes felhasználói mindenféle túlzás nélkül világsztároknak számítanak, több millió követővel és nagynevű szponzorokkal a hátuk mögött.

Persze lehetett sejteni, hogy a tartalomgyártás evolúciója(?) ezzel még nem ért véget, és az elmúlt egy-két évben el is kezdett kibontakozni egy új trend: a vtuberek, vagyis virtuális youtuberek teljesen mesterséges karakterek, akiket igazi emberek szólaltatnak meg, illetve mozgáskövető eszközök segítségével a mozdulataikat is követik.

Hirdetés

Néhányan már igen nagy népszerűségre tettek szert azzal, hogy ilyen figuráknak adják a hangjukat, viszont most a játékipar is felfigyelt erre a lehetőségre, ugyanis egy közismert karakter is felült a vtuber vonatra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Sega a kék sündisznó hivatalos japán Twitter-oldalán mutatta be először a virtuális Sonicot, aki első bemutatkozásában rögtön angol és japán nyelven is köszöntötte a rajongókat. Sonic hangját ebben a szokatlan formában is ugyanaz a Kanemaru Jun'ichi adja, aki már az 1998-as Sonic Adventure óta szinkronizálja őt, így teljes az összhatás.

Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy a Sega pontosan mit is tervez a karakter ezen verziójával, de semmi kétségünk afelől, hogy nem csak mutatóba készült és hamarosan valamilyen konkrét műsorokban is láthatjuk majd, így már csak abban reménykedünk, hogy ezek esetleg angolul is eljutnak majd hozzánk.

Nektek hogy tetszik az ötlet? Szívesen látnátok kitalált karaktereket különféle online műsorokban, vagy ez is csak egy pillanatnyi hóbort?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)