Hirdetés

Streamelés közben swattingolták a GTA V szinkronhangját, meglepően kezelte a dolgot

|

Ned Luke meglehetősen aktív tagja a GTA-közösségnek, ami ugyan sokat lendített karrierjén, de ennek árnyoldalát is megismerte most.

Hirdetés

A Grand Theft Auto V egyik főszereplőjének szinkronszínésze nagyon szeret streamelni. Michael De Santa hangja, Ned Luke a szinkronmeló mellett tartalomgyártással is foglalkozik, és egy egész jelentős rajongótábort gyűjtött maga köré a közelmúltban. Sajnos ennek a népszerűségnek árnyoldalával is szembe kellett néznie, swatting áldozata lett nemrég.

Az elmúlt években vált "divattá", hogy egyes rosszakarók ráhívják a rendőrséget az adott streamerre, ami nagyon kellemetlen estékhez vezethet, sőt már halálos kimenetele is volt. A rendőrség egyre tudatosabban kezeli az ilyen behívásokat, és voltak már swattingolók, akik komoly büntetést kaptak a betelefonálásért. Ettől függetlenül a jelenség még létezik, és a rendőrség többnyire kénytelen kivonulni az adott helyszínre.

Hirdetés

Így fordulhatott elő, hogy Ned Luke egyik este otthonában köszöntötte a helyi erőket. A színész és streamer azonban a szokásos ijedtség és rémület helyett hideg fejjel fogadta a dolgot. Minden nehézség nélkül kezelte a helyzetet, és az eset után egy vállvonós képpel le is zárta swatting éjszakáját. A rajongói nem maradtak ennyire nyugodtak.

Egyesek elkezdték hibáztatni a Rockstart, mondván, hogy a GTA által láthatóvá tett IP cím az oka mindennek. Luke gyorsan beugrott a beszélgetésbe, hogy megvédje a fejlesztőket. Elmondása szerint a személyes adatai évekkel ezelőtt kiszivárogtak, a Rockstarnak semmi köze hozzá, hogy a címe kikerült a vadonba, és most visszaütött rá.

Sajnos kevés olyan tartalomgyártó van, aki ilyen példaértékűen tudja intézni az ilyesmit, és még szomorúbb, hogy a swatting még mindig létezik. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)