Hirdetés

Ez a speedrunner beállította, majd megdöntötte a Super Mario Bros. világrekordját

|

Először elkiabálta a világrekordot a speedrunner, aki mára a Super Mario Bros. leggyorsabb végigjátszását tudhatja magáénak. Most már tényleg.

Hirdetés

Darbian tavaly ősszel konkrétan visszavonult a speedrun-világtól, miután megdöntötte a Super Mario Bros. leggyorsabb végigjátszásának rekordját, ami jól érzékelteti, mekkora kihívás újat mutatni a több mint 30 éves játékban. Csúcsát viszont nemrég átadta a múltnak a speedrunner közösség.

Kosmicd12 rekordja elég nehezen akart megszületni, ugyanis a múlt csütörtökön mért 4:57:227-es világrekordja utólag hibásnak bizonyult. A játékidőt ugyanis képkockára pontosan méri a játék, amit a Super Mario Bros. speedrunnerei a végigjátszás utolsó szakaszában szemmel is tudnak követni Bowser mozgását figyelve. Ez alapján utólag kiderült, hogy az akkori próbálkozás képkockára pontosan megegyezett Darbian rekordjával, de Kosmic nem nyugodott.

További próbálkozásinak pedig meg is lett az eredménye, tegnap három képkockát, azaz nagyjából öt századmásodpercet javított a korábbi csúcshoz képest, 4:57:194-gyel átvéve az első helyet a hivatalos toplistán is. A fenti képsorok egyébként azért is lenyűgözőek, mert Kosmic nem csak az eredeti konzolt, hanem az eredeti NES kontrollert is használta a speedrun során.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)