Hirdetés

Hogyan ne legyél szellem, világunk söpredéke?

|

Egy igazi szamuráj sosem vetemedne olyan aljas húzásokra, amikre az úgynevezett "szellemek" képesek - segítünk elkerülni, hogy egy legyél közülük!

Hirdetés

A szamurájok szigorú szabályrendszer alapján élik az életüket, nem futamodnak meg a kihívásoktól, megadják ellenfeleiknek a tisztességet, amikor katanájukkal suhintanak egy utolsót, és örökre elválasztják őket ettől a világtól (fejüket pedig a testüktől). Ha kell, tíz, akár száz támadóval is szembenéznek, és kimért mozdulatokkal, egyesével vágják le őket, majd letörlik a vért kardjukról, hogy az éles penge tovább dolgozhasson.

Hirdetés

A szellemek módszerei azonban mások: aljas, sunyi, megvetendő módon intézik el riválisaikat, nem ismernek becsületet - aki szellemként viselkedik, elárulja hitét, és garantáltan örök kárhozat vár rá a túlvilágon. Még egy esetleges mongol invázió, bajtársainak tömeges halála sem elég jó indok arra, hogy a szamuráj feladja elveit, és őseinek emlékét meggyalázva, az ősi tanításokkal szembefordulva, gaz módon járjon el - ó, nem.

Aki szeretné elkerülni, hogy akár véletlenül is a szellemek útjára lépjen, pár egyszerű tanítás észben tartásával tehet ellene - ezeket minden szamuráj pontosan tudja, de nem árthat némi ismétlés.

Íme pár hasznos tipp (nem csak kezdő) tisztességes és becsületes harcosoknak:

  • A legfontosabb, hogy mindig hívjuk fel magunkra ellenfelünk figyelmét - kiáltsunk rá a távolból, hangos, határozott léptekkel közelítsünk felé (ügető ló használata javasolt), de ha erre sem figyel fel, mert elmerengett Cusima csodálatos szigetének látványán, kocogtassuk meg a vállát, majd elkerülve egy esetleges alattomos szúrást, lépjünk tőle kardtávolságra.
  • Ne próbáljuk meg megdobni, hiszen ha elvétjük, azzal elterelhetjük a figyelmét magunkról, és nem felénk, hanem az eldobott kő (vagy egyéb objektum) irányába indul el, mely alighanem velünk ellentétes irányban ér földet. Szintén ajánlott figyelni arra, hogy még véletlenül se vigyünk magunkkal füstbombákat, mert ha nem rögzítjük őket megfelelően, elgurulhatnak, majd felrobbanhatnak, és az ennek hatására keletkező sűrű füstben csökken annak az esélye, hogy meglássanak minket, vagy szemkontaktust létesítsünk. Ugyancsak nem javasolt íjat használni vagy a kunait dobálni figyelemfelkeltés céljából, mert ezek halálos sebet ejthetnek célpontunkon, és az efféle halál méltatlan bármilyen földi teremtményhez.
  • Mindeközben persze ne feledjük: a szamuráj erénye a precizitás, a jó helyzetfelismerés, a határozottság, és a halálos csapások. Egy éles katana többet ér, mint bármilyen nyíl, egy határozott vágással ugyanolyan gyorsan elintézhetjük az ellenállást, mint egy nyakba döfött tőrrel.

Na jó, most, hogy épp körülbelül húsz dühös mongol készül beszakítani az ajtómat, bevallom, igazából egyszer-kétszer lehet szellemként viselkedni, ha a helyzet úgy kívánja, például most, ha valaki ezt látja, segítsen, könyörgöm!

Ez a cikk azért született, hogy átérezd a XII. századi Japán hangulatát egy képzeletbeli online életmód magazin tükrén keresztül. A korszakban játszódó Ghost of Tsushima a mai naptól fogva megvásárolható PlayStation 4® konzolra. Vásárold meg erről az oldalról, és harcolj Jin Sakai, az utolsó tsushimai szamuráj bőrébe bújva a mongol hordák ellen!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)