Hirdetés

Szétszedte az internet népe a játékkiadót, mely nem akar fizetni a youtubereknek, hogy a játékait népszerűsítsék

|

Fizetett influenszerek bevonása nélkül is remek számokat lehet elérni a kiadó vezetője szerint, kinek szavai komoly felháborodást okoztak.

Hirdetés

Mindössze néhány napja, november 13-án debütált a nagy sikerű Stardew Valley-re emlékeztető Spirittea, és mivel a Cheesemaster Games alkotása a premier napján bekerült a Game Passbe, már az első héten durván kilőtt a játékosszám. Olyannyira, hogy az eredménnyel roppant elégedett kiadó, a No More Robots vezetője tele is kürtölte a hírrel a közösségi médiát, de közben elkövetett egy hibát.

Mike Rose az X-re átnevezett Twitteren közölte, hogy több mint 100 ezer Game Pass-előfizető kapcsolódott ki a Spirittea segítségével a megjelenés óta, ráadásul úgy hallják, hogy sokan közülük ennek hatására meg is vették a steames vagy a swtiches verziót. Ha Rose ezen a ponton megállt volna akkor most nem lenne botrány, sem pedig hír. De nem húzta be a kéziféket, így most ti is olvashattok tovább...

Hirdetés

A No More Robots feje azzal folytatta ugyanis mondandóját, hogy tisztában van vele, miként működnek a dolgok, hogy a youtuberek pénzért cserébe hajlandóak foglalkozni a játékokkal. Ő viszont a maga részéről ebben nem akar partner lenni, mert ez az egész hamisnak és kellemetlennek érződik, vagyis arra számít, hogy többé nem készülnek tartalmak a kiadó játékai alapján. Majd így fűzte tovább a gondolatait:

"Figyelembe véve, hogy egymillió dolláros rajtot produkáltunk egyetlen influenszer támogatása nélkül is, elgondolkodtat, hogy mit értünk volna el, ha fizetünk néhányuknak. A jövőben talán mégis rá fogok kényszerülni, de tényleg nem szeretném ezt, annyira kib*szottul undorító."

Természetesen nem kellett sokat várni a reakciókra, egy tartalomgyártó, aki teljesen ingyen foglalkozott a Spirittea-vel, megjegyezte, hogy miután több mint 30 órát töltött egy videó elkészítésével, amit 12 ezren láttak a YouTube-on és 180 ezren a TikTokon, csalódást keltő azt olvasni, hogy semmilyen támogatást nem kapott a játék.

És persze érkeztek olyan felhasználói kommentek is, amelyek rámutattak, hogy influenszerek nélkül el sem jutott volna hozzájuk a Spirittea hírek.

"Először egy tiktokertől értesültem a játék létezéséről, aki ingyen csinált megjelenést a Spirittea-nek. Bejön a koncepció, és arra gondoltam, hogy streamelni fogom, de ebből már biztosan nem lesz semmi, nem akarok "undorító" lenni."

A vezető szavai tehát nem arattak nagy sikert, a gamerek azonnal a védelmükbe vették a tartalomgyártókat, mondván, hogy mindenkit megillet a kompenzáció a munkájáért, akár nagy elérése van, akár kicsi. És szerintük nincs semmi baj azzal, ha a videósok felismerik az értékeiket, és nem kívánnak ingyen tartalmat gyártani senkinek.

Rose végül ráébredt, hogy darázsfészekbe nyúlt, és egy újabb bejegyzésben elnézést kért, és beismerte, hogy ezt rendesen elcseszte. Elmondása szerint sokra tartja a tartalomgyártók munkáját, továbbá megígérte, hogy edukálni fogja magát a témában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)