Hirdetés

A hadseregbe toboroztak újoncokat a Taipei Game Show-n

|

A tajvani gamerek egy szokatlan standdal találkozhattak a napokban megrendezett Taipei Game Show-n - a beöltözött katonák nem cosplay-esek voltak.

Hirdetés

Nem ritka, hogy egy-egy háborús játék promózásához néhány fickót katonának öltöztetnek vagy egyenesen a katonaságtól hívnak néhány épp ráérő szakértőt, hogy ugyan, hozzák már el a tankjukat, mert arra kíváncsi a gamer.

Aki odament a Taipei Game Show-n a tajvani hadsereg standjához (akiket a show szervezői hívtak meg), nem holmi hírlevélre vagy bétakucsra regisztrálhattak. A Logitech-é mellett elhelyezett kiállítóterületen igazi katonák voltak, valamint egy távirányítós bombahatástalanító eszközt is meg lehetett tekinteni. De szívesen pózoltak booth babe-ekkel is, ha a kötelesség erre szólította őket.
 

A Kotakunak egy illetékes elmondta, hogy meghívásra jöttek, meg akarták mutatni az adófizetőknek, hogy mit csinálnak, hogy a lehető legjobb felszerelést használják és hogy jól képzik katonáikat. Úgy látják, hogy a játékkiállításokat rengeteg potenciális újonc látogatja, és hogy olyan fiatalembereket várnak, akik hazafiasak, tanultak és értenek a technológiához. Azzal, hogy a TGS-re mentek ki, közelebbről szólíthatják meg a fiatalokat, ott nem félnek a besorozástól. Nem mintha egyébként lenne választásuk, 18 év felett kötelező sorkatonaság van Tajvanban.

Egyébként 2002-ben az amerikai hadsereg részt vett az E3-on, az America's Army standjánál toboroztak. Őket hevesen kritizálták emiatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)