Hirdetés

Terrortámadással riogatott a youtuber, vaskos kártérítési pert kapott a nyakába

|

Benjamin Robert Simon régóta lázad a Roblox ellen, most komoly összeggel fizethet érte.

Hirdetés

A Roblox kitörő népszerűsége alaposan feltornázta a fejlesztő Roblox Corp rézvényeinek árfolyamát, így az a botránysorozatban vergődő Activision Blizzardot előzve nemrég az USA legértékesebb videojátékos cége lett.

A stúdió mindent elkövet, hogy a leginkább gyerekek által használt platformja biztonságos maradjon, ám ebbe évek óta igyekszik bezavarni Benjamin Robert Simon, vagyis a Ruben Sim néven ismert YouTuber, ezért a Roblox Corp most egy 1,65 millió dolláros (csaknem 550 millió forintos) kártérítési pert akasztott a nyakába.

Hirdetés

A Kalifornia északi kerületi bíróságán benyújtott peranyag szerint Simon a követői felbujtásával okoz komoly károkat a cégnek és a felhasználóknak.

"Simon alperes egy kibercsőcselék vezetője, ami rosszhiszeműen, csalással és elnyomással követ el és bátorít olyan jogellenes cselekményeket, amelyek célja a Roblox és annak felhasználóinak megkárosítása."

- áll a beadványban.  A youtubernek felrótt bűnök lajstroma meglehetősen hosszú: megpróbált "csaknem teljesen meztelen" fotókat feltölteni magáról, Adolf Hitlert ábrázoló képekkel is bepróbálkozott, zaklatta a közösség tagjait, rasszista és homofób szidalmakat hangoztatott és a Roblox alkalmazottjának adta ki magát. Az üzemeltető hiába próbálta bannolni, alternatív felhasználói fiókokkal, valamint az IP-címe és egyéb hardveres azonosítók manipulálásával mindig visszatért, a 760 ezres követőtáborát pedig hasonló eljárásra bátorította.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A legnagyobb kárt néhány hete, a Roblox októberi fejlesztői konferenciája alatt okozta, amikor a felperes szerint a követőivel karöltve azzal posztolta tele a netet, hogy iszlamista terrortámadás készül a rendezvény ellen, amit végül fel is kellett függeszteni. A cég beadványa alapján az ezzel járó biztonsági vizsgálat 50 ezer dollárba (16,3 millió forintba) került, amit most szintén a videóssal fizettetnének meg.

A youtubernek tulajdonított Twitter-fiókon a per hírére megjelent egy bejegyzés, amelyben azt írja, hogy az ügyvédje és a bíróság dolgának megkönnyítése érdekében nem fogja kommentálni a Roblox panaszát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)