Hirdetés

The Last of Us - Troy Baker szerint Joel inkább negatív karakter, mintsem jófiú

|

A karakter hangját adó színész nem tekint hősként a játék főszereplőjére, szerinte Joel nem helyezhető el ilyen könnyen egy morális skálán.

Hirdetés

Legtöbben szeretünk úgy tekinteni kedvenc szereplőinkre, mint akiknél ott a morális fölény, ami felhatalmazza őket embertársaik kiiktatására, ha úgy hozza a helyzet. A legutóbbi Naughty Dog játékokban ez fokozottan fontos, ugyanis főszereplőik kisebb hadseregeket tesznek el láb alól. 

Hirdetés

Az Uncharted játékok főhőse, Nathan Drake esetében viszonylag könnyen kijelenthető, hogy felelőtlen és sokszor veszélybe sodorja a szeretteit, de alapvetően helyén van a szíve, ellentétben ellenségeivel, akik nélkül a világ egy jobb hely lett. A The Last of Us esetében már sokkal nehezebben dönthető el, hogy a főszereplők milyen erkölcsi fölény alapján gyilkolhatnak le más embereket, akik szintén csak a túlélés reményében cselekszenek; ha pedig nincs ilyen fölény, akkor vajon nevezhetők-e hősnek. A Joelt megformáló Troy Baker szerint a válasz: nem. 

Joel... úgy gondolom, ő nem illeszthető bele ebbe a rendszerbe. Szerintem Joel nem gondolja magáról, hogy ő hős. Ha valami felé hajlana is, akkor szerintem inkább gonoszként határozná meg magát. Csak annyit mondana: »Csak egy fickó vagyok, aki próbálja megúszni a dolgokat. Nem azért vagyok itt, hogy megmentsek bárkit, nem azért hogy keresztül húzzam valakinek a tervét. Csak próbálom túlélni egyik napot a másik után.«

Mindenképp érdekes megközelítés, de a The Last of Us tudatosan állít minket ilyen morális dilemmák elé, éppen ezért várjuk már ennyire a második részt, ahol végre megtudhatjuk, hogy merre sodorta Ellie-t és Joelt az élet. 

Ti mit gondoltok, Joel inkább hős vagy gonosztevő?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)