Hirdetés

Egy halálos beteg gamer utolsó kívánsága volt, hogy kipróbálhassa a Legend of Zelda: Breath of the Wildot

|

Nemrég osztotta meg családja a januárban elhunyt Gabe Marcelo történetét, akinek hő vágya volt, játszhasson a Legend of Zelda: Breath of the Wilddal.

Hirdetés

Legtöbbünknek nem okozott különösebb problémát megvárni, míg elkészült a The Legend of Zelda: Breath of the Wild,  Gabe Marcelo a Vice-on megjelent története emlékeztet rá, sajnos nem minden játékos ilyen szerencsés.

Gabe egy ritka rendellenességgel született, ami miatt a szíve az átlagosnál egyre kevesebb oxigént tudott továbbítani. Emiatt már gyermekkora óta nagyban korlátozott volt, mennyit és milyen intenzitással tudott mozogni, így családja elmondása szerint a különböző kreatív tevékenységek mellett a játékokban talált menedékre. Ahogy testvére visszaemlékezett rá, egyik gyermekkori kedvence volt a The Legend of Zelda sorozat, de mikor bátyja másik városba költözött, szintén egy játék, a Final Fantasy XIV jelentette kedvenc közös elfoglaltságukat.

Az utóbbi években viszont egyre gyorsabban romlott Gabe állapota, így családja többször megpróbált kapcsolatba lépni a Nintendóval, hogy a fiú kipróbálhassa idő előtt a Switch nyitócímeként debütáló új Zelda-részt. Végül a kiadónál akkor figyeltek fel a betegségével küzdő rajongó történetére, amikor bátyja Reddit-posztja néhány óra alatt több ezer szavazatot gyűjtött. Ezt követően, mivel még nem volt kész a játék, csak egy demó-területet járhatott be az ekkor már tolószékbe kényszerült Gabe, de cserébe az amerikai Nintendo főhadiszállásán is körbevezették a fiút és természetesen nem távozhatott ajándékok nélkül sem a Legend of Zelda: Breath of the Wild kipróbálása után.

Ugyan Gabe abban reménykedett, hogy még megvárhatja a teljes játék márciusi megjelenését, az idei év elején rendkívül gyorsan romlani kezdett az állapota. Idővel már a légzés is nehezére esett és nem sokkal huszonhetedik születésnapja után, január 14-én elhunyt. Ennek ellenére bátyja nem marad majd távol a következő Zelda-játéktól:

"Valaki mondta, hogy nem leszek egyedül, mikor a Breath of the Wilddal játszom. Gabe lesz az én Navim, aki majd végig segít a játék alatt."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)