Hirdetés

Tulajdonképpen miről is szól a Vaják: A vér eredete sorozat?

|

A showrunner és a három főszereplő igyekezett tisztázni a kérdést.

Hirdetés

A Vaják széria első két évadának hullámzó minőségéből kiindulva csak visszafogottan merünk lelkesedni a Vaják: A vér eredete című előzménysorozat iránt. Óvatosságra int az is, hogy a Geralt, Yennefer és Ciri története előtt 1200 évvel játszódó eseményeket, a Szférák Együttállását (ekkor mosódott el a határ az emberek, az elfek és a szörnyek világai között) igazából Andrzej Sapkowski sem bontotta ki részletesen a könyveiben. Magyarán Declan Debarra showrunnerre és írócsapatára hárult a feladat, hogy befoltozza a hézagokat, és válaszokat találjon a szerző által nyitva hagyott kérdésekre.

Hogy ennyi bizonytalanság után mégis mire számíthatunk a Vaják: A vér eredetétől, e tekintetben egy, az Entertainment Weekly hasábjain megjelent interjú szolgálhat némi támponttal, ugyanis az előzménysorozat showrunnere mellett a főbb szerepeket eljátszó Sophia Brown, Laurence O'Fuarain és Michelle Yeoh is készséggel állt a magazin munkatársának rendelkezésére.

Hirdetés

De Barra aki a győztesek szemszögéből kívánta bemutatni a nagy horderejű, szó szerint világrengető eseményeket, a kérdezz-felelek során arról mesélt, hogy az Együttállást megelőző időkben az erősen kasztosodott elfek uralkodtak. A Michelle Yeoh által megformált Scian egyike a harcosoknak (fölöttük állnak a bölcsek, a mágusok és persze a királyi vérből valók, alattuk pedig az alacsony származásúak), akit befogad a Holló (Raven) klán, miután a rivális Kutya (Dog) klán, fondorlatos módon végez a népével. Szellem (Ghost) klánbeli örökségéról a testét borító tetoválások árulkodnak, a homlokát díszítő például szabad fordításban azt jelenti, hogy az ígéreteket be kell tartani.

Scian tanítja meg harcolni a Éile-t (Sophia Brown), de vívótudományával együtt népe szemléletét is átadja a lánynak, aki a klánfőnök gyermekeként arra hivatott, hogy a Pacsirtaként (Lark) ismert elit őrséghez csatlakozzon, de inkább vándormuzsikusnak áll. Brown úgy tekint karakterére, mint a háromfős társaság iránytűjére, aki maga sincs tudatának abban, hogy voltaképp ő határozza meg, merre vigyen Scian, Fjall és a saját útja. A színésznő nagyon élvezte, hogy egy gyakran harcoló, kemény karakter bőrébe bújhat, ugyanakkor fontos volt számára hogy ne tűnjék ridegnek, ezért belevitt némi gyengédséget is.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Laurence O'Fuarain által megszemélyesített Fjall szintén a harcosok stratájához, vagyis kasztjához tartozik, csak épp a minisorozat rosszfiúinak tűnő Kutya klán színeiben. Hűsége azonban meginog, amikor csatában elveszti egy szerettét, akit meg kellett volna óvnia, és a gyászt egyszerűen képtelen feldolgozni. Száműzetését követően a lehető legrosszabb pillanatot választja arra, hogy megtalálja lelki békéjét, ugyanis a Kontinensen épp eluralkodik a káosz.

A mindössze négy epizódból álló Vaják: A vér eredete a Netflix szándéka szerint december 25-én fog debütálni, ezt követi majd valamikor 2023 nyarán a Vaják harmadik évada. Új előzetessel sajnos továbbra sem tudunk szolgálni, de ha eddig nem kerítettetek rá sort, érdemes megnéznetek a tavalyit, amelyet a Vaják második évada után dobott be egészen váratlanul a streaming szolgáltató.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)