Hirdetés

Újabb Activision-stúdiók csatlakoztak a Raven Software sztrájkjához

|

Más, az Activision alá tartozó stúdiók tesztelői is beszüntették a munkát a Raven Software kirúgott munkatársaival szolidaritást vállalva.

Hirdetés

Az Activision PR-katasztrófáinak listája a napokban megint tovább bővült, a Call of Duty: Warzone-on is dolgozó Raven Software-nél sztrájk kezdődött, miután a minőségbiztosítási csapat harmadát elküldték egy megterhelő, ötheti túlórázást jelentő időszakot követően.

A munkabeszüntetés folytatódott tegnap is, a Raven csapatához pedig az USA több szegletében is csatlakoztak kollégáik.

Hirdetés

A sztrájk újabb felvonásáról az Activision cégcsoportja alá tartozó dolgozók összefogása, az ABK Workers Alliance számolt be, első Twitter-üzenetükben pedig elárulták, hogy a munkát már második napja bojkottáló wisconsini csapat mellett az Activision minnesotai és texasi QA stúdiójánál (az előbbi a legnagyobb ilyen csapat a cégcsoportnál) is sztrájk kezdődött. Továbbá a Blizzard teszterei is csatlakoztak az akcióhoz, az irvine-i stúdió egyik munkatársa pedig külön is megerősítette saját és kollégai részvételét.

Néhány órával később pedig a dolgozók közös fellépését koordináló  szervezet arról számolt be, hogy egy másik, a Call of Duty sorozat életében központi szerepet játszó stúdió, a Treyarch minőségbiztosítással foglalkozó munkatársai is beszálltak a munkát beszüntetők táborába.

A tiltakozásban résztvevő teszterek azt követelik továbbra is, hogy az Activision vonja vissza az érintett QA szakemberek elbocsátását és minden, a területen dolgozó munkatárs lehessen teljes munkaidős, állandó alkalmazott. A kiadó válaszában az szerepelt, hogy ez a cégcsoport túlnyomó részében így is lesz, a következő hónapokban nagyjából ötszáz, korábban csak ideiglenesen alkalmazott tesztelőt vesznek fel teljes állásban, ám a folyamat során nagyjából húsz dolgozó szerződését nem hosszabbítják meg.

A szoftverfejlesztés területén (ez nem csak a játékiparra igaz) sajnos a tesztelés gyakran lenézett terület, amihez sokak szerint nincs szükség igazi szakértelemre. A videojátékokat fejlesztő stúdióknál pedig bevett gyakorlat, hogy egy-egy projekt lezárása után tömegesen elbocsátanak tesztelőket, sokan ezt sejtik a háttérben a Raven esetében is, akik a CoD: Vanguardot a Call of Duty: Warzone-nal összekötő frissítésen is dolgoztak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A mostani egyébként már a harmadik munkabeszüntetéses tüntetés idén az Activision Blizzard berkein belül. A cég ellen indult állami pert követte az első júliusban, majd novemberben a Bobby Kottick távozását sürgető kezdeményezés részeként is tartottak sztrájkot a dolgozók.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)