Hirdetés

Valaki 3000 kilométert utazott, hogy megölje azt, akivel összeveszett a CoD-ban

|

A történet tragikus és elszomorító: elmérgesedett egy online vita, melynek végül két halálos áldozata is lett.

Hirdetés

Meg tudjuk érteni, hogy milyen elkeserítő vagy éppen dühítő tud lenni, ha valaki sorozatosan veszít egy videojátékban ennek ellenére mi mindig azt szorgalmaztuk, hogy még a legkomolyabb versengés hevében is tiszteljék egymást az ellenfelek, hogy a videojátékos társadalom kicsit kevésbé legyen toxikus hely mindenki számára. Pont ezért szomorít el nagyon az alábbi történet, ami egészen extrém és tragikus módon ért véget, pedig csak úgy indult, mint a legtöbb online kakaskodás...

Hirdetés

A helyi lapok számoltak be arról, hogy egy 23 éves kaliforniai férfi (akinek nevét nem hozták nyilvánosságra) majdnem 3000 kilométert utazott, hogy megtorolja online sérelmét. Kedden reggel jelent meg áldozata, a 18 éves Matthew Thane házánál Texasban, akit egy felgyújtott gázpalackkal csalt ki a házából, majd agyonlőtte. A rendőrség ezután az áldozat telefonján talált bizonyítékokkal bukkant rá az elkövetőre, akit azonban a kiérkező SWAT ügynökök már holttan találtak, miután öngyilkosságot követett el házában.

A hatóságok elmondták, hogy az áldozat és az elkövető egy videojátékon keresztül ismerte meg egymást, és a vita is online játék közben indult. Thane-ről köztudott volt, hogy nagy Call of Duty játékos. Az áldozat családjának GoFoundMe kampányt is szerveztek, hogy állni tudják a temetési költségeket. 

Persze ilyenkor gyakran a videojátékok és az erőszak kapcsolata kerül előtérbe, ennek kapcsán olvassátok el szakértőink cikkét!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)