Hirdetés

Valakinek másfél perc se kellett az Amnesia: The Bunker végigjátszásához

|

Olyan speedrun-rekord született a Frictional horrorjában, amit nehéz lesz túlszárnyalni.

Hirdetés

Az év egyik legfélelmetesebb játékának kikiáltott Amnesia: The Bunker rengeteg csúsztatás után június 6-án végre megjelent szinte minden platformra. Még a Game Passba is bekerült, szóval bárki olcsón megtapasztalhatja, hogy mennyire sikerült horrorisztikusra a műfajban igencsak jártas Frictional Games (Penumbra, Amnesia, Soma) hátborzongató sztorival rendelkező újdonsága.

A végeredményt mi is megvizsgáltuk egy stream erejéig, arra viszont álmunkban sem mertünk volna vállalkozni, hogy megpróbáljuk minél rövidebb idő alatt megmenekülni a katakombákból - megpróbálta ezt helyettünk számos speedrunner, egyikük pedig el is ért egy elképesztő eredményt. 

Hirdetés

Az Amnesia: The Bunker térképe egy igazi labirintus tele zsákutcákkal, csapdákkal és egyéb szörnyűségekkel, a helyzetet pedig a világítás életben tartása és a játékost üldöző szörny is nehezíti, szóval nem kis megpróbáltatás ilyen körülmények között speedrunnolni a játékot - kivéve, ha rájössz, hogyan kerülheted ki mindezt és játszhatod ki a rendszert. Az egyik speedrunner, Blood Thunder talált egy olyan megoldást, amelynek köszönhetően - a bevezető után - csak 86 másodpercre (!) volt szüksége ahhoz, hogy megmeneküljön a bunkerből. Mutatjuk, hogyan: 

Ahogy láthattátok, Blood Thunder két exploitot használ a célja eléréséhez: először egy párnának köszönhetően esik át a falakon, majd elrohan a következő tárgy, egy lapát felé, amelyre ráállva a magasba tud emelkedni, hogy ne férjen hozzá a szörny és lényegében elrepüljön a kijáratig. Mindkettő olyan trükk, amely már a fejlesztők előző játékaiban, az Amnesia Rebirthben és a Somában is megvolt, de a speedrunnerökön kívül ezt másnak nem érdemes használni, erősen rontja az élményt. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)