Hirdetés

Valójában miért van kinyújtva a Fallout-féle Vault Boy hüvelykujja?

|

Van rá egy elég elterjedt és igazából teljesen logikus teória, amely a Fallout sorozatban is felbukkant. De vajon tényleg ez az eredete?

Hirdetés

Szögezzük le már az elején: betonbiztos megfejtéssel nem tudunk szolgálni, van azonban egy teljesen logikus teória arra, hogy miért néz ki a Fallout játékokból ismert Vault Boy úgy, ahogy. Nevezetesen miért van kinyújtva a hüvelyujja és közben miért van becsukva a bal szeme. 

Ez a teória pedig a következő: ha megtörténik melletted a katasztrófa, vagyis egy atomrobbanást látsz, akkor abban az esetben, ha a hüvelykujjaddal teljesen ki tudod takarni a bomba után keletkezett gombafelhőt, biztonságban vagy, a sugárzás nem ér el hozzád. Ellenkező esetben pedig nyilván megszívtad. Ha láttad már a Fallout tévésorozatot, akkor pontosan tudod, hogy az első részben, nem sokkal az atomtöltetek becsapódása előtt az egyik főhős, a később ghoullá változó Cooper Howard pontosan ugyanezt a metódust mesélte el a kislányának.

Hirdetés

De vajon tényleg emiatt lett a Vault Boy olyan, amilyen? Ahogy említettük, hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett ennek kapcsán, de amíg a Bethesda esetleg a jövőben elő nem áll egy hivatalos magyarázattal, a fentebb említett jelenet erős utalás, de azért hivatalos megerősítésnek nem tekinthető. Az utóbbi években többször cáfolták már, hogy erre utalt a játék kabalafigurájának dizájnja,  Brian Fargo fejlesztő, az 1997-es Fallout executive producere szerint például Vault Boy simán csak kacsint, és pozitív hangulatot testesít meg.

Egyébként a való életben tényleg tanítják ezt a hüvelykujjas szabályt egyes vegyvédelmi tanfolyamokon, de a mentősök és katasztrófavédelmisek is használni szokták, hogy megbecsüljék a biztonságos távolságot kisebb robbanásoktól - de semmiképp sem egy atombomba gombafelhőjétől.  

Ti mit gondoltok, mi volt az inspiráció, amikor megalkották Vault Boyt?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)