Hirdetés

Valós összeesküvés-elméletre épül az új Indiana Jones játék

|

A MachineGames legújabb játéka természetesen a filmekhez hasonlóan fantasztikus elemekre épül majd, de ez nem jelenti azt, hogy ne vehetnének egy kis inspirációt a valóságból.

Hirdetés

Nagyjából két-három évvel ezelőtt hallottunk először a Bethesda gondozásában készülő Indiana Jones játékról, azonban csak pár nappal ezelőtt mutatkozott be ténylegesen az Indiana Jones and the Great Circle.

A korábban Wolfenstein-játékokat fejlesztő MachineGames legújabb alkotása ismét egy világ körüli kalandra kíséri el a professzort, amiről ráadásul kiderült, hogy nem is teljesen kitalált ötletekre épül, hiszen egy létező összeesküvés-elmélet áll a történet hátterében.

Már az előzetesből is kiderül, hogy a Great Circle, vagyis a Nagy Kör, amit Indy a történetben kerget majd nem egy konkrét építményre utal, hanem híres történelmi építmények összességére, amelyek az egész Föld bolygót körülírva egy tökéletes kört alkotnak.

Hirdetés

Ez nem csak a játékban, hanem a valóságban is megfigyelhető, 2001-ben pedig Jim Alison tett közzé egy monumentális cikksorozatot, amiben először felvázolta ezt az érdekes egybeesést.

Többen is megpróbáltak valamiféle mélyebb jelentést belelátni az összefüggésbe (mint pl. hogy vajon hol lehetett Atlantisz), de végül nem kapott igazán szárnyra a teória, miután a legtöbben belátták, hogy szinte akárhova húzhatunk egy kört a Föld köré oly módon, hogy fontos helyszínek essenek a környékére.

Ettől függetlenül persze ez egy kitűnő kiindulópont egy Indiana Jones kalandhoz és nagyon kíváncsian várjuk, hogy a MachineGames csapata mit hoz majd ki ebből az alapötletből.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)