Hirdetés

Színésznő támadja az erőszakos játékokat

|

Ezúttal Holly Marie Combs, a Bűbájos Boszorkák egykori főszereplője hívta fel a figyelmet a játékok vélt veszélyeire.

Hirdetés

A múlt pénteken Kaliforniában történt lövöldözés keltette indulatok szülték a twitter egyik új mozgalmát. A hat ember haláláért felelős Elliot Rodger ugyanis néhány órával tettének elkövetése előtt videóban tette közzé, illetve egy 141 oldalas dokumentumban foglalta össze indítékait. Ezek alapján a huszonkét éves fiatalember a nőkön akart kollektív bosszút állni, amiért azok elutasították szexuális közeledéseit.

A "YesAllWomen" hastag szolgált eszközül azoknak, akik szeretnék hangjukat hallatni és elítélni a nők elleni erőszakot, illetve a nők szexuális tárgyként való kezelését, amiből Rodger gyilkos indulata is táplálkozott. Ehhez szeretett volna csatlakozni az itthon leginkább a Bűbájos boszorkák című sorozatból ismert színésznő, Holly Marie Combs.Furcsamód azonban az ő tweetje sehogy sem kapcsolódott a hashtag eredeti tartalmához, hanem így szólt: "Erőszakos videojáték-készítők, figyeljetek! Kérlek titeket. Szülők, vegyétek el tőlük [a játékokat]! Kérlek titeket. A virtuális erőszak valós erőszakhoz vezet."

Sokan vissza is szóltak neki, egyrészt az erőszakos videojáték elleni kampányáért, másrészt azért, mert tweetjének tényleg az égegydata világon semmi köze nem volt a #YesAllWomen témájához.

Az eset azért is megdöbbentő, mert nemhogy a videojátékok és agresszió kapcsolatát boncolgató beszédmód, de még az Egyesült Államokban minden lövöldözéskor felmerülő fegyverszabályozás kérdése is abszolút a háttérben maradt az eset kapcsán.

A színésznő egyébként saját leírása alapján szigorú anyuka, saját gyermekeinek sem engedi a játékot, ahogy több filmtől és tévéműsortól is tiltja őket, köztük azokkal, amikben ő maga szerepel.

A válaszok között többen rámutattak az agresszió és videojátékok közötti kapcsolat hamisságát bizonyító tanulmányokra, illetve a feltételezett kapcsolatot támogató érvek visszásságára. Mások azonban örömmel csatlakoztak a kultúrpánik megszokott frázisainak ismételgetéséhez.

Sikerült felülni a hype-vonatra, majd szépen beesni róla a sínek közé. Annyira megszokottá vált már, hogy ha iskolai lövöldözés történik, akkor a videojátékokat kell okolni, hogy néhányan ezt gondolkodás nélkül teszik. Csak épp különösen kellemetlen, ha egy ismert ember fut bele ilyenbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)