Hirdetés

Videojátékokért hackelt kormányzati oldalakat a 12 éves srác

|

Egy kanadai fiatal az Anonymusszal együttműködve videojátékokért cserébe tört be különböző kormányzati szervek weboldalára. Zajlik a tárgyalás.

Hirdetés

A világ egyik legfiatalabb hackere most a kanadai fiatalkorúak bírósága előtt áll, mert 2012 tavaszán több weboldalt is feltört a diáklázadás alatt. 

A bíróság szerint 60 000 dollár kárt okozott a tevékenységével, de az ügyvédje azzal védekezik, hogy csak egy kihívást látott az egészben a Quebec-i srác, "nem politikai megfontolásból tört be az oldalakra". Még kész szerencse, egy 12 éves fiatalnak ne is legyenek politikai nézetei. A montreali rendőrség, a városi közegészségügyi intézet és a - most kapaszkodj meg - chilei kormány honlapja vagy elérhetetlenné vált, vagy másik oldalra dobott, illetve a kis hacker még információkat is lopott az oldalakról. 

A fiú az édesapjával együtt jelent meg a bíróságon az iskolai egyenruhájában és bűnösnek vallotta magát három vádpontban. Állítása szerint az Anonymus csoporttal működött együtt és az egészet videojátékokért cserébe volt hajlandó megcsinálni. Azt nem tudjuk, hogy milyen játékok is voltak ezek. Tetézve a bajt, a srác másoknak is elmondta, hogy milyen módon követhetik a példáját és bár többeket is letartóztattak, a rendőrség szerint ő volt a felbujtó, aki "kinyitotta nekik az ajtót". 

Emlékszünk még, hogy 2000-ben egy 15 éves Mafiaboy álnevű fiatal 1.8 milliárd dollár kárt okozott és ezért nyolc hónapot kellett eltöltenie egy javítóintézetben. Miután kijött, több állásajánlat is várta különböző cyber-biztonsággal foglalkozó cégektől. Ilyen is csak Amerikában lehetséges.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)