Hirdetés

World of Warcraft - így lehet pénzt mosni benne

|

A gold farmer szolgáltatásokat kínáló egyének elég idegesítőek, amikor teleírják a chatet, de ennek a dolognak van egy nagyon sötét oldala is.

Hirdetés

Jean-Loup Richet cyber bűnözéssel, és információs rendszerek elemzésével foglalkozik. Legutóbb egy olyan jelentésen akadt meg a szeme, ami arról szól, hogy hogyan használják bűnözők pénzmosónak a különböző online játékokat.

A jelentés szerint az olyan címek, mint a World of Warcraft nagyon könnyű utat jelentenek azoknak, akik illegálisan szerzett pénzüket szeretnék tisztára mosni. Utóbbi gyakorlatilag azt jelenti, hogy a fekete pénzt olyan módon kívánja tulajdonosa visszaforgatni a gazdaságba, hogy az lenyomozhatatlan legyen a hatóságok által. Például a Breaking Bad című sorozatban Walt ügyvédje azt tanácsolja, hogy nyisson egy autómosót, és tegyen úgy, mintha a drog pénze onnan származna.

Az MMORPG-k trade funkciója megengedi, hogy nagy összegű virtuális valuta cseréljen gazdát. Ez a valuta visszaváltható valódi pénzre, ha el akarnánk adni, mint gold farmerek. Ez a fajta tevékenység lenyomozhatatlan, pláne a bankkártyák, és a virtuális bankkártyák népszerűségének növekedésével, vagyis játékon belül komolyabb összegek is cserélhetnek úgy gazdát, hogy az pusztán virtuális javakért történő ellenszolgáltatásnak tűnik.

Az erről szóló teljes jelentést a Cornell Universitynek köszönhetően itt letölthetitek. Nagyon szomorú, hogy kedvenc virtuális világainkat ilyesmikre használják fel, mi ennek egyáltalán nem örülünk. Ti mit szóltok ehhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)