Hirdetés

Lézer Xbox kontrollerrel irányítva - ez az amerikai hadsereg új projektje

|

Az amerikai hadsereg Xbox kontrollerrel teszteli az új lézeres védelmi rendszerét.

Hirdetés

Miközben mi a videojátékokban használjuk őket, az amerikai hadsereg már a valódi lézerfegyverek tesztelését végzi és teszik mindezt egy Xbox kontroller segítségével.

A Boeing HEL MD (High Energy Laser Mobile Demonstrator) nevezetű rendszerének teljesítményét ködös, szeles és esős körülmények között is tesztelték az Eglin Air Force Base légibázison, Floridában, ahol a HEL MD vitathatatlanul bizonyította képességeit: sikeresen megtalált és semlegesített több mint 150 pilóta nélküli célpontot (drónokat), mindezt a speciális, nagy energiájú lézerfegyverével és egy meglepő irányítóeszközzel.

A HEL MD ugyanis két személy irányításától függ: az egyik a rendszer alapját adó Oshkosh Heavy Expanded Mobility Tactical Truck névre hallgató harci jármű vezetését látja el, míg a másik egy laptop és egy Xbox kontroller segítségével kezeli az eszközt.

Ugye, hogy már nem is tűnik olyan távolinak a Call of Duty: Advanced Warfare világa?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)