Hirdetés

Te milyen játékot tudnál készíteni egy hónap alatt? Próbáld ki!

|

Egész éves game jam sorozatot szervez a jatejfejlesztes.online(), amin te is elindulhatsz.

Hirdetés

Talán nem tudtál róla, de jó néhány sikeres játék létezik, ami eredetileg egy-egy rövid game jam keretében öltött formát és vált később izgalmas ötletből többé-kevésbé játszható alkotássá. A teljesség igénye nélkül olyan slágercímek szerepelnek a listán, mint a Celeste, a Donut County, a Hollow Knight, a Superhot, a Thomas Was Alone és Towerfall. Ráadásul nemcsak külföldön van már hagyománya ezeknek az adott témában, meghatározott időkereten belül leszállított játékokra fókuszáló eseményeknek, hanem Magyarországon is.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2024-ben is a jatekfejlesztes.online() gondoskodik róla, hogy kiélhessék kreativitásukat, csiszolhassák képességeiket, valamint hasonló érdeklődésű fejlesztőkkel ismerkedjenek kezdő, haladó és akár vérprofi játékfejlesztők.

Hirdetés

Az idei JFO×1GAM jam december végéig tart, és mint arra a neve is utal (1GAM = One Game a Month), az a cél, hogy havonta egy játékot készítsenek a résztvevők. Minden hónapban két témából lehet választani, de ezek kombinálása is megengedett. Januárban ezek az új kezdet, illetve a téli varázs, az elkészült munkák beküldési határideje január 31-én 12:00-kor jár le. A legjobbra értékelt mű alkotójának jutalma a beküldött játékok számától függően egy 10, 25 vagy 50 eurós Steam Gift Card. Az éves összevetés alapján az első három helyen végző versenyző a 12. hónap lejárta után extra ajándékot kap, annak a bónuszához pedig, aki a legtöbb pontot szerzi, hozzáadódnak a ki nem osztott nyeremények is. Az utóbbira akkor kerül sor, ha az adott hónapban csak egy játék érkezik be, vagy egy sem.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Jelentkezni egyéniben, illetve legfeljebb ötfős csapatban lehet, amennyiben már elmúltatok 13 évesek, regisztrálni itt tudtok. Az mindegy, hogy milyen programmal készül a játék, csak lehessen önállóan futtatni Windowson vagy Linuxon. Ráadásul mivel 2024-et írunk, a mesterséges intelligenciával készített assetek felhasználása is megengedett, de csak mértékkel.

A szervezők közösségi élményként tekintenek a JFO×1GAM jamre, ezért mindenkit arra bátorítanak, hogy a Discord szerverükön osszák meg a többiekkel, hogy halad a projektjük, és kérjenek segítséget, amennyiben elakadnának, esetleg kérdésük van, vagy tanácsra lenne szükségük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)