Hirdetés

Akár te is elkészítheted az új indie csodát - mutatjuk, hogyan

|

A jatekfejlesztes.online() ismét game jamet tart, ahol megmutathatod, milyen játékot tudnál összehozni egy hónap alatt, és még loot is járhat érte.

Hirdetés

A magyar játékokkal foglalkozó rovatunkban folyamatosan olvashattok arról, hogy a  honi fejlesztőcsapatok milyen izgalmas újdonságokon dolgoznak, legyenek azok olyan világszerte ismert címek, mint a Chicken Police, a Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr és a King Arthur: Knight's Tale, olyan hazai indie gyöngyszemek, mint a Ghostboy vagy a Bob: A Thousand Lives, vagy éppen jelenleg is fejlesztés alatt álló, ígéretes projektek (például a kiemelt képen is látható Mandragora). 

A jatekfejlesztes.online() gondoskodik róla, hogy akit érdekel ez a szakma, az belekóstolhasson: megcsillogtathassa a kreativitását, fejlessze tudását és tapasztalatot cseréljen más fejlesztőkkel. A honlap ennek érdekében egész éves game jam sorozatot szervezett, amelynek januári szakasza már lecsengett, viszont elindult a februári szegmens, amelyhez bárki csatlakozhat.

Hirdetés

A februári JFOX1GAM február 29-én, csütörtökön 20 óráig tart, a résztvevőknek két téma közül kell választaniuk: a szívdobbanás és a robot közül, de akár kombinálni is lehet ezeket, ha valaki növelné a kihívás mértékét. A játékfejlesztői versenyre egyéniben és csapatban is lehet jelentkezni, utóbbi esetében 5 főben határozták meg a létszámot. Fontos, hogy akkor is indulhatsz, ha teljesen kezdő vagy, nem kell semmilyen tapasztalat, csak lelkesedés - és az, hogy 13 éves vagy idősebb legyél. 

Jelentkezni a jatekfejlesztes.online()-on lehet regisztráció után, a beküldött játékokat pedig a jam lezárása után fogja értékelni a többi felhasználó az oldalon. Az eredményhirdetés március 10-én, 20 órakor várható. Bár a készségfejlesztés, a dicsőség és a játékok szeretete önmagában is elég lenne, a legjobbra értékelt alkotás beküldőjének jutalma - a beérkezett játékok számától függően - egy 10, 25 vagy 50 eurós Steam Gift Card lesz. További részleteket a honlapon találhattok a game jamről. 

Ha a többieknek beszámolnátok arról, hogyan halad a projektetek, vagy csak segítséget szeretnétek kérni másoktól, akkor a szervezők Discord szerverét ajánlott felkeresni, a munkájukat és a kezdeményezés fennmaradását pedig Patreonon keresztül támogathatjátok

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)