Hirdetés

Az egyik legismertebb magyar kártyajátékot tenné világszerte ismertté egy videojáték

|

A Sugarpunch Games alkotása igazán egyedi élményt ígér, ráadásul nem csak a hazai közönségnek.

Hirdetés

Mindig örömmel írunk hazai fejlesztésű játékokról, és szerencsére egyre több és több lesz az érdekes projekt. Legutóbb például a budapesti NeocoreGames alkotását, a King Arthur: Knight's Tale konzolos változatát volt alkalmunk kipróbálni, de előszeretettel adtunk hírt nemrégiben arról is, hogy már magyar nyelven is kipróbálható egy gyászról készült hazai indie játék, a Ghostboy.

Most pedig a szintén hazai székhelyű Sugarpunch Games újdonságára érdemes odafigyelni, különösen a kártyajátékokat kedvelőknek. Pár napon belül, egészen pontosan 2024. március 1-jén, ekkor ugyanis hivatalosan is elrajtol a csapat legújabb játéka, a Behind the Beyond: Ulti, ami a közkedvelt kártyajátékot hivatott eljuttatni és népszerűsíteni a nemzetközi közönség körében is.

Hirdetés

Valószínűleg többen is kedves emlékeket társítunk az ultihoz, ami Magyarország hivatalos kártyajátékaként a kulturális örökségünk szerves részét képezi. A Behind the Beyond: Ulti ugyanakkor teljesen az alapoktól indít majd, így a játékosokra szabott leckéknek köszönhetően azok is elsajátíthatják a szabályokat, akik esetleg korábban még nem ismerték volna a kártyajátékot.

A steames megjelenésének köszönhetően még a partik kompetitív aspektusa sem marad el. Az achievementekkel és ranglistákkal a barátaink előtt is villoghatunk majd tudásunkkal, míg a tapasztaltabb játékosok az extra kihívások között keresgélhetnek majd, ha további próbatételek elé állítanák magukat.

Érdekesség, hogy a fejlesztők ígérete szerint, a Behind the Beyond: Ulti zökkenőmentesen épül majd be a jelen pillanatban is fejlesztés alatt álló point and click kalandjátékukba, a Magyar népmesék hangulatát idéző Behind the Beyond-ba. Ráadásul elérhetővé tesznek egy spoilermentes opció azoknak, akik esetleg mindkét játékot szeretnék élvezni anélkül, hogy elrontanák a történetet. Ezzel a kártyajáték önállóan is játszható lesz, nem fogja befolyásolni a kalandjáték nyújtotta élményt.

Rábel Katalin, a Sugarpunch Games alapítója a megjelenéssel kapcsolatban elmondta:

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Behind the Beyond: Ulti végre felkerülhet Steamre. Az Ulti nem csak egy játék, hanem a magyar kultúra egy fontos alapköve, és megtiszteltetés számunkra, hogy megoszthatjuk azt a játékosokkal a világ minden tájáról."

Ha felkeltette az érdeklődéseket a játék, akkor érdemes lesz a Behind the Beyond: Ulti steames oldala felé vennetek az irányt, innen érhetitek majd el a játékot a március 1-jei rajtot követően.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)