Hirdetés

Ez a magyar fejlesztésű játék egyetlen ember munkája

|

A RUNR END alkotója hat évet szánt rá az életéből, több ezer munkaóra árán jutott el a megjelenésig.

Hirdetés

A Steam, valamint a hozzá hasonló, a tradicionális terjesztési csatornákat megkerülő, és ma már nagyobbrészt helyettesítő digitális piacterek elindulása hatalmas lökést adott világszerte a indie szcénának. Gombamód elszaporodtak a kis létszámmal dolgozó, független alkotóműhelyek, de arra is számos példát láttunk, hogy egyes fejlesztők szólóban nyomták.

Markus Persson (Markus Persson), Lucas Pope (Papers, Please) Thomas Happ (Axiom Verge), Jonathan Blow (Braid), Jasper Byrne (Lone Survivor), Joakim Sandberg (Iconoclasts), Dean Dodrill (Dust: An Elysian Tail), Derek Yu (Spelunky), Eric Barone (Stardew Valley), Mike Bithell (Thomas Was Alone), Toby Fox (Undertale) és Daisuke Amaya (Cave Story) eredményei inspirálóan hathatnak azokra, akik úgy döntenek, hogy egymagukban vágnak bele a munkába.

Hirdetés

Így tett Hajnes Attila is, aki még a középiskola mellett kezdett el dolgozni a RUNR END című belsőnézetes platformeren. Minden modellt és textúrát ő csinált, a dizájnt illetően sem fordult máshoz segítségért, ráadásul a fejlesztéshez szükséges ismeretekre autodidakta módon tett szert, az interneten elérhető tutorialokat és fórumokat böngészve.

A Steamen február 24-e óta elérhető RUNR END szintjeit úgy tervezte meg, hogy azok kihívást nyújtsanak még a rutinosabb játékosoknak is, jellemzően több nekifutás után koronázza csak siker a próbálkozásaikat, mivel nincsenek checkpointok. A 6,99 euróért kínált alkotás a versenyszellem felszítására is alkalmas, mivel a játékosok ranglétrán mérhetik össze teljesítményüket.

Érdemes továbbá megemlíteni, hogy Attila nem árul zsákbamacskát, demóverzió is létezik a RUNR END-ből, így mindenféle kockázat nélkül kipróbálhatják az érdeklődők.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)