Hirdetés

Hangalapú kalandjátékot rakott össze egy magyar fejlesztő

|

Akár vakok és gyengénlátók is élvezhetik a Voice of the Ancients fejezeteit.

Hirdetés

Sallai Péter egy nagyon projektbe vágott: az iPhone-okra elérhető Voice of the Ancients egy a klasszikus kalandjáték-könyveket idéző élményt kínál, csak éppen a hangunkkal irányítjuk az eseményeket. Az alkalmazás megérti az angol és magyar nyelvet is, így minden nehézség nélkül élvezhetjük annak történetét.

A sztori első fejezete teljesen ingyenes, de a folytatásért sem kell hatalmas pénzeket leszurkolnunk: 3 490 forint megnyitja a második és harmadik epizódokat is.

Hirdetés

A felütés egy klasszikus fantasy kaland érzetét adja, és egy érdekes, titokzatos túra ígéretével kecsegtet.

"A negyedik évedet töltöd az idegenlégióban, amikor egy haldokló társad egy naplót bíz rád, benne egy rég elveszett drágakövekkel megrakott templomhoz vezető nyomokkal. Miután a kincs nyomába szegődsz, rájössz, hogy rajtad kívül egy titkos szervezet az »Ősök társasága« is a templomot keresi. Így amellett, hogy megfejted a napló rejtélyét, még a Társaság elől is menekülnöd kell. A három fejezetre osztott hajsza két kontinensen és több mint egy tucat különböző helyszínen keresztül folytatódik. A légionáriusok erődjéből indulva eljutunk egy romos erődbe a dzsungelben, egy titkos járatokkal teli német kastélyba, és egy régi múzeum elfelejtett alagsorába is."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A játékmenet részben a lapozgatós kalandkönyveket idézi, ám a point and click műfajból is merít, szabadon lehet a helyszínek között mozogni, de elágazások és döntések is várnak ránk. Látóknak is érdekes kipróbálni, Sallai szerint ezért:

Az agyunk körülbelül 2/3 része normál esetben azzal foglalkozik, hogy feldolgozza azt, amit látunk. Azzal, hogy ezt a területet felszabadítjuk, helyet adunk valami másnak, mégpedig a fantáziának.

A mai világunkban ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy rengeteg vizuális inger ér minket és mindent készen kap az agyunk. Ha egy filmet nézünk, vagy egy videójátékkal játszunk akkor nem nekünk kell kitalálnunk, hogyan néznek ki a helyszínek, szereplők, hiszen minden ott van a képernyőn. Ezzel viszont el is veszítjük azt a lehetőséget, hogy saját magunkra formáljunk egy történetet, hogy a mi fantáziánk töltse ki a réseket. Az, hogy a VOTA teljesen hang alapú, még az olvasásnál is nagyobb teret ad annak, hogy észrevétlenül megmozgassuk az agyunkat.

Emellett a beszéd alapú irányítás is egy új szintjét teremti meg a beleélésnek. Más hangulata van annak, amikor kettőt kattintunk a képernyőn, mint hogy mi magunk mondjuk azt egy labirintus mélyén, hogy "kiveszem a gyémántot a szobor szeméből".

Nem utolsósorban, azoknak, akik angolul tanulnak és eljutottak már egy erősebb haladó szintre, jó gyakorlási lehetőséget ad a program a szövegértés mélyítésére és a beszéd gyakorlására."

A Voice of the Ancients már elérhető iOS-re. Az alkalmazást megtaláljátok ezen a linken keresztül, és azonnal kezdhetitek is kalandot, már amennyiben rendelkeztek iOS 15-öt vagy iPadOS 15-öt támogató eszközzel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)