Hirdetés

Már te is kipróbálhatod az XCOM ihlette magyar taktikai játékot

|

A USC: Counterforce mögött ugyanaz a csapat áll, amelyiknek a Mimic Huntert is köszönhetjük.

Hirdetés

Még tavaly szeptemberben írtunk az Angry Cat Studios körökre osztott harcrendszerrel operáló taktikai játékáról, amely a műfaj legkiválóbb klasszikusaiból merített inspirációt, többek között az XCOM, Space Hulk és Jagged Alliance sorozatokból, valamint az Incubation: Time Is Running Out című Battle Isle-mellékszálból. Az alkotókra nagy hatással volt az Aliens is, így aztán nem meglepő, hogy az Ultimate Space Commando folytatásában is vérszomjas földönkívüli teremtmények ellen vezetjük állig felfegyverzett csapatunkat.

A felülnézetes (és ezt vegyétek szó szerint) alkotás fejlesztése komoly mérföldkőhöz érkezett, a napokban ugyanis elrajtolt a Steamen, igaz, egyelőre csak korai hozzáférésben. Most még nem választható opció a magyar nyelv, de a csapat ezt a hiányosságot orvosolni kívánja az 1.0-ás verzió megjelenéséig.

Hirdetés

A USC: Counterforce előreláthatóan legalább 6 hónapot tölt Early Accessben, így lesz idejük a fejlesztőknek érdemben reflektálni a visszajelzéseinkre. Az M-8322 lajstromjelű égitesten egymagukban, vagy a Steam Remote Play révén kooperatív módban is farkasszemet nézhetünk a stratégiai és taktikai érzéket kívánó, hét nehézségi fokozat révén szabályozható kihívásokkal.

Akinek nincs rutinja az ilyen stílusú játékokban, annak érdemes meglesnie a kiadó Firesquid YouTube-csatornájára felkerülő tutorial videókat, ha pedig esetleg mélyebben is elmerülnétek a lore-ban és egyéb részletekben, akkor lapozzátok fel a játékon belüli, folyamatosan bővülő enciklopédiát, vagy látogassátok meg a wikit.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)