Hirdetés

15 sorozatintró, amit soha nem akarsz majd átugrani

|

Összegyűjtöttük a tévés világ legkirályabb főcímeit, amikkel kivétel nélkül minden epizód jól kezdődik.

Hirdetés

A kábeltévék uralmát megdöntő streaming szolgáltatások elterjedésekor az egyik sokak által üdvözölt újdonság volt, hogy akár egész évadokat darálhattunk le anélkül, hogy felkeljünk a kanapéról. Ez pedig természetszerűen hozta magával az újítást, amivel a főcímet átugorhattuk, hogy mondjuk egy órán belül ne kelljen harmadszor is meghallgatnunk egy-egy intrót.

Így nem meglepő, hogy az egyik leggyakoribb dicséret, amit egy jól eltalált főcímdal és a hozzá kapcsolódó képsorok kaphatnak, hogy a nézőknek eszükbe sem jut megnyomni a gombot, amivel egy pillanat alatt kihagyhatják őket. Ezzel együtt közel sem csak a streamingkorszakból válogattunk a toplistánkba,  ahol a legjobb intrókból válogattunk, hanem a tévézés korábbi időszakaiból is szemezgettünk. Szokás szerint a listánk erősen szubjektív, ezért most is várjuk a kommentek között, hogy mik a ti kedvenceitek!

Hirdetés

Jóbarátok

Ha felmérést készítenénk, hogy melyik sorozat bevezetője az, amire a legtöbben emlékeznek, jó eséllyel pályázna az első helyre az összeállítás, amiben a Central Perk törzsvendégeit (és az ikonikus kanapét) láthatjuk a megszokottól kicsit eltérő közegben. A Rembrandts együttes jókedvű dallamai és az arra bulizó szereplőgárda, a jól kiválasztott kellékek és a jól elkapott gagek a Jóbarátok sztárjaitól a mai napig garantálják, hogy 20-25 perc könnyed szórakozás következik.

Trónok harca

Az HBO sikersorozatának bevezetőjéről egyáltalán nem a laza kikapcsolódás fog eszünkbe jutni, de az biztos, hogy ez a főcím is teljes mértékben hangulatba hoz, hogy elmerüljünk a westerosi intrikákban és háborúkban. Az adott évad legfontosabb nemesi házainak székhelyét bemutató jelenetsor önmagában is szemet gyönyörködtető, de szuperül segít a nézőnek is belehelyezkedni a hadurak szerepébe, akik művészi igénnyel kidolgozott terepasztalok mellett készülnek királyságok sorsát meghatározó konfliktusokra.

BoJack Horseman

BoJack, az önsorsrontó ló rajongói rengeteget köszönhetnek a Black Keys dobosának, Patrick Carney-nak, aki a zseniálisan laza zenét szerezte a szereplőket bemutató képsorokhoz, de nem az aláfestés az egyetlen oka, hogy ez az intro helyet kapott a listánkon. A sorozat alkotói ugyanis mind a hat évad alatt zseniálisan kezelték a főcímet és a történet alakulásának megfelelően változtatták meg az egykori sorozatszár életéből felvillanó jeleneteket. Emellett az egyes epizódok drámai ívét is tökéletesen alakították, hogy a hangulatba tökéletesen illeszkedjen az intro.

A Simpson család

Nem sok sorozatról mondható el, hogy külön szócikke van Wikipédián a főcímüknek, de a Simpson család esetében fennáll ez a nem mindennapi helyzet is. Az enciklopédia szerkesztőinek pedig volt is mivel kitölteniük az oldalt, ugyanis Matt Groening már a kezdetektől úgy tervezte, hogy néhány apró részletet minden epizódban megváltoztatnak majd. De amellett, hogy friss variációkkal rukkolt elő az alkotógárda azt illetően, hogy Bart mit ír a táblára, vagy hogyan ül le a család a kanapéra, olykor egy az egyben újraalkották egy aktuális sikersorozat intróját. Sőt, olykor olyan neves vendégalkotók is készítettek egy-egy saját verziót, mint Guillermo del Toro, vagy Banksy.

Kalandra fel!

Valószínűleg nincs sok olyan sorozat, aminek a főcíme közvetlenebbül kapcsolódik az alkotójához, mint a Kalandra fel! bevezető képsorai a fantáziadús mesevilágot megálmodó Pendleton Wardhoz. A főcímzenét ugyanis Ward énekelte fel miközben egy ukulelén kísérte magát, az író-animátor jól hallhatóan nem profi énekhangja pedig egyértelműen hozzájárul a sorozat bájához. A főcímdal kapcsán külön érdekesség, hogy az adásban is hallható verziót eredetileg csak ideiglenesnek szánták a készítők, de nem sikerült olyan változatot felvenniük utólag, ami jobban tetszett volna nekik, ezért maradtak az eredetinél. Annak ellenére döntöttek így, hogy ennek következtében a tévében is hallható lett, ahogy valaki a mikrofontól nem olyan távol éppen a billentyűzetét csépeli, miközben gépel.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Dark

Bőven van miért kritizálni a Netflix tartalomgyártási stratégiáját, de az kifejezetten jó lépésnek számít, hogy Amerikán kívüli alkotókkal is gyakran dolgoznak. A Dark német alkotói pedig egy egyszerű de annál hatásosabb módszerrel tették emlékezetessé a sorozatuk bevezetőjét, ugyanis abban végig tükrözött képeket látunk. Ez nem csupán rendkívül látványos, hanem szervesen kapcsolódik is a sorozat témájához, ami a párhuzamos világok és idősíkok közötti kapcsolatokat boncolgatja.

A cikk még nem ért véget, lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)