Hirdetés

150 videóját tiltották le egy animékkel foglalkozó youtubernek

|

A Toei Animation nem lelkesedett Totally Not Mark munkásságáért.

Hirdetés

A filmes cégek könnyedén ellehetetleníthetnék a videós filmkritikákat, hiszen elég lenne a YouTube rendszerén belül letiltani filmjeik jeleneteinek megjelenítését, és senki nem tölthetne fel (trükközés vagy külön engedély nélkül) olyan anyagot, amiben akár csak egy mozzanat is szerepel. A legtöbben viszont belátták, hogy az ingyen reklám jó, valamint nem csak kalóz tartalmak léteznek a neten, ezért legfeljebb a videóknál megjelenő hirdetések bevételeit kérik el, de nem korlátozzák az alkotókat.

Hirdetés

A Toei Animation viszont másképp gondolkozik, és ennek leginkább a 620 ezer követővel rendelkező, a Totally Not Mark csatornát vezető Mark Fitzpatrick látta kárát. A videós régóta készít anyagokat animékről, de egyik napról a másikra 150, Dragon Ball-os és One Piece-es videója tűnt el, mert a Toei jogsértést kiáltott.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Szerinte ugyanakkor fair módon használta a jeleneteket, sőt, voltak olyan videói is, amikben rajzoláshoz adott instrukciókat, még csak animékből sem vágott be felvételeket.

Közel három év munkája veszett így kárba, és "cégének elsődleges bevételi forrása" is megszűnt. Videóit nem egyedül csinálja, hanem csapatával. Azt is elmondta, hogy a Toei marketing együttműködésre kívánt lépni vele a múltban.

A japán törvények teljes mértékben a jogtulajdonosok oldalán állnak, ha ott kell fellebbeznie Marknak, nem sok jóra számíthat. Azért reméli, hogy a Toei vagy a YouTube meggondolja magát, és a helyzet jóra fordul.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)