Hirdetés

2023 legjobb Netflix sorozatai - ezeket az évadokat érdemes lepörgetned

|

Játékadaptáció, élőszereplős anime, horror és doksi egy akciósztárról - sokszínű válogatást raktunk nektek össze a Netflix idei sorozataiból szemezgetve.

Hirdetés

Korábban készítettünk már egy összeállítást a Netflix 2023-as filmjeiből, amelyben helyet kapott többek között David Fincher újdonsága (A gyilkos) és Wes Anderson kisfilmje (Henry Sugar csodálatos élete) is, de a streamingszolgáltató tartalmait természetesen nem csak ezek teszik ki, a vállalat nagy hangsúlyt fektet a többévados szériákra és a minisorozatokra is. Legalábbis addig, amíg azok előállítása nem kerül többe, mint amennyi hasznot termelnek, ugyanis ha felborulnak az arányok, már lendítik is a kaszát (mint a Mindhunternél). A Netflix sokszor kapja is a savat emiatt: ennek jogosságát rátok bízzuk, az viszont biztos, hogy minden lelőtt sorozatra jut legalább két új.

Azzal nem lehet vádolni a vállalatot, hogy leragadnának egy-egy műfajnál, produkcióik meglehetősen széles skálán mozognak és a gamerek legnagyobb örömére egyre több videojáték-feldolgozásra bólintanak rá az illetékesek. De nemcsak ez a trend honol a Netflixnél, hanem a kultikus animék élőszereplős adaptációi is, és mindkettőből bőven kijutott idén az előfizetőknek. Ezek nem maradhattak le a mi válogatásunkról sem, amellyel szeretnénk nektek tippeket adni, hogy miket pótoljatok a Netflix kínálatából, hiszen tudjuk jól, milyen sok időt elvesz a platformon való böngészés.

Hirdetés

Ahogyan a filmeknél, úgy most is fontos megemlítenünk, hogy ez egy szubjektív lista, pusztán a saját élményeinkre és a szerkesztők közötti ajánlásokra építettünk a válogatás során - olyanokat szedtünk össze, amikről úgy gondoltuk, hogy nektek is érdemes látnotok. A Netflixen temérdek tartalom van, ezért biztosan hiányoznak olyan címek a listáról, amiket rátennétek és olyanok is, amiknek a jelenlétét megkérdőjelezitek, de reméljük, hogy tudunk azért ajánlani újdonságokat. Lényeges továbbá, hogy ez nem egy rangsor, a sorozatokat ábécé szerinti sorrendbe rendeztük. Ha esetleg decemberben felkerül bármi olyan, amivel érdemes bővíteni a felhozatalt, megtesszük.

2023 legjobb Netflix sorozatai

A diplomata

Debora Cahn nevéhez olyan sorozatok fűződnek, mint Az elnök emberei és a Homeland: A belső ellenség, így az író-producernek bőven van tapasztalata a politikai játszmák terén. A Netflix kilencrészes drámasorozata, A diplomata pedig pontosan erre épít: a világpolitika frontvonalába repíti a nézőt, miközben fontos szerepet kap benne a szereplők intrikákkal teli magánélete is. Élen a címszereplővel, Kate Wylerrel (Keri Russell), egy amerikai diplomatával, akinek az Egyesült Királyságba utazva nagykövetként kell megoldania, hogy a Perzsa-öbölben felrobbantott brit repülőgép-hordozó ügye ne fajuljon el. Újdonsült munkájában hol segíti, hol hátráltatja önös érdekek miatt a komoly kapcsolatokkal rendelkező férje (Rufus Sewell). A diplomata izgalmas és aktuális témával foglalkozik, könnyen fogyasztható és remek színészi játékkal tartja fenn a figyelmet.

Arnold

Arnold Schwarzenegger sikeres testépítőként kezdte pályafutását, majd Hollywoodban is letette a névjegyét olyan klasszikusokkal, mint a Terminátor-franchise, a Ragadozó és a Két tűz között. Kipróbálta magát politikai pályán és Kalifornia kormányzója lett, továbbá rengeteget tesz a környezetvédelemért is sok más mellett, szóval tényleg mozgalmas élet áll a 76 éves, osztrák származású amerikai legenda mögött, amely filmre kívánkozik. Dokumentumfilm helyett azonban egy három fejezetre bontott dokumentumsorozatot kaptunk, amely átfogó képet igyekszik adni a színész életéről, gyermekkorától kezdve napjainkig, miközben bizonyítja Schwarzenegger mottóját, a nincs lehetetlent. A doksi azonban nemcsak a csillogást mutatja be, hanem az életének árnyoldalait is, így szóba kerül a szexuális zaklatás vádja és a magánéletbeli problémái is. Az archív felvételek, Schwarzi sztorizgatása és a megszólaló vendégek (többek között James Cameron, Sylvester Stallone és Jamie Lee Curtis) miatt azoknak is ajánlott, akik kívülről ismerik a színész hátterét.

Az Usher-ház bukása

Mike Flanagan neve okkal csenghet ismerősen a thriller- és horrorrajongók számára: az utóbbi években olyan alkotásokkal igyekezett az említett műfajokban letenni a névjegyét, mint A Hill-ház szelleme, A Bly-udvarház szelleme, az Álom doktor, a Mise éjfélkor és Az éjféli klub, ezek közül pedig több a Netflixre készült. Nem meglepő hát, hogy legújabb minisorozatának, Az Usher-ház bukásának is ez a platform adott otthont. A széria történetéhez Edgar Allan Poe több írása szolgált ihletforrásként, amelyben egy kegyetlen testvérpár (Bruce Greenwood és Mary McDonnell alakításában) dinasztiát alapítanak, azonban egy természetfeletti lény a múltjukból (Carla Gugino) egyenként, változatos módszerekkel intézi el az örökösöket. A kedvcsinálók alapján talán könnyednek tűnhet a hangvétel, de bőven vannak benne elborult, vérbő és brutális jelenetek is, nyomokban pedig Mark Hamillt is tartalmaz. Kell ennél több ok a megtekintéséhez?

Beckham

David Beckham a világ egyik legismertebb sportembere, aki olyan csapatoknál okozott felejthetetlen pillanatokat a focirajongóknak, mint a Manchester United és a Real Madrid. Több mint 20 éves karrierje során számos díjat bezsebelt a történelem egyik leghíresebb középpályásaként. 2013-ban vonult vissza, de a szcénát nem hagyta maga mögött, mivel az Inter Miami és a Salford City társtulajdonosa. Persze ez a pár sor még csak a felszínét sem kapargatja annak, amit mesélni lehetne róla, a Netflix dokumentumsorozata viszont átfogóbb munkát végez: végigköveti Beckhamet a kezdettől egészen a futballsztárrá válásáig. A soha nem látott felvételeket tartalmazó, négyrészes projekt a sport mellett behatóan foglalkozik a sztár magánéletével is, megszólaltatva Victoria Beckhamet és másokat, valamint betekintést enged a hétköznapjaiba is, amint a rendező, Fisher Stevens (The Lincoln Project, Palmer) végigköveti őt a vidéki házukban.

Castlevania: Démonkastély - Noktürn

A Castlevania a legrégebbi videojátékos brandek egyike: 1986-ban született meg a legelső játék a Konaminál, azóta pedig megszámlálhatatlanul sok epizóddal bővült a franchise, és természetesen nem állt meg a játékipar határainál. Készült belőle manga, tévésorozat, könyv, koncert és 2017-ben, a Netflix támogatásával egy kiváló animációs sorozat is, amely négy évadot kapott. A készítők már annak befejezésekor jelezték, hogy további történetekkel szeretnék bővíteni ezt a gazdag vámpíros univerzumot, és ennek első bizonyítéka a Noktürn, amely a francia forradalom vérgőzös idejébe repít vissza minket. A főszerepben a híres Castlevania-karakter, Trevor Belmont leszármazottját, Richter Belmontot köszönthetjük, aki a vérszívók jelentette fenyegetéssel próbál meg leszámolni a barátaival együtt. Az arisztokrata vámpírok nem nézik jó szemmel a fejleményeket, azonban Belmonték szörnyűbb ellenséggel kerülnek szembe, mint a nemesek. A Noktürn egyszerre szólítja meg a veterán rajongókat és áll meg a saját lábán, a végeredmény pedig egyedi, látványos és szórakoztató lett.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)