Hirdetés

262 millióért kelt el egy aukción a filmtörténet egyik leghírhedtebb ajtója

|

Jack és Rose sírig tartó szerelmének szimbólumát egy sor további filmes relikviával együtt árverezték el nemrégiben.

Hirdetés

A történelem során viszonylag ritkán cserélhetett gazdát olyan drágán egy egyszerű nyílászáró, mint a közelmúltban egy árverés során eladott ajtó, mely a filmtörténet egyik legtöbb Oscar-díjával büszkélkedő alkotásának zárójelenetében látható. A James Cameron Titanicjában szereplő ajtóért a licitháború végén 718 715 dollárt (262 millió forint) fizetett ki egy magánszemély.

A Heritage Auctions Treasures from Planet Hollywood nevű eseményén felkínált filmes kellék volt az, amin fekve a Kate Winslet által megformált karakter, Rose megmenekült a film végén, és amibe kapaszkodva a Leonardo DiCaprio alakította Jack végül halálát lelte a jeges vízben.

A 11 aranyszobrot érő alkotás egyik legvitatottabb jelenete volt ez, amivel kapcsolatban azóta is folyik a vita, hogy nem élhették volna-e mind a ketten túl a katasztrófát, ha Jack felkapaszkodik Kate mellé. Tavaly James Cameron a nyomásnak engedve utánajárt, hogy a most eladott ajtó kibírta volna-e a két főhőst. A teszt eredménye szerint akkor lett volna Jacknek is esélye a túlélésre, ha egy mentőmellénnyel a vízben marad.

Hirdetés

A sikerfilm kérdéses jelenete és maga a szerep az azóta szép karriert befutó színésznőnek állítólag egyfajta teher volt az elmúlt 27 év során. Egy közelmúltbeli interjúja során Kate Winslet elmesélte, hogy sokáig tudatosan kerülte a grandiózus produkciókat, és inkább kisebb szerepeket vállalt.

Nem ez volt azonban az egyetlen filmes relikvia, ami gazdát cserélt az aukció során: Kate Winslet a Titanicon viselt báli ruhájáért 45,6 millió forintot, Indiana Jones ostoráért 192 millió forintot, Az utolsó kereszteslovagban használt Szent Grálért 32 millió forintot, Jack Nicholson a Ragyogásban használt ikonikus baltájáért 45,6 millió forintot, a filmtörténet legjoviálisabb Pókembere, Tobey Maguire fekete maszkjáért ugyanennyit fizetett egy tehetős filmrajongó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)