Hirdetés

49 évesen, súlyos betegségben elhunyt a Jericho és a Star Trek: Discovery színésze

|

Az ALS-sel diagnosztizált Kenneth Mitchellt felesége és két gyermeke gyászolja.

Hirdetés

Hosszas betegeskedés után szombaton elhunyt Kenneth Mitchell kanadai színész, akit a legtöbben a Jericho című posztapokaliptikus sorzat egyik főszerepkőjeként ismerhetnek, de gyakori vendége volt a Star Trek: Discoverynek is, amiben több különböző karaktert alakított. Mitchell 2020-ban hozta nyilvánosságra, hogy ALS-ben, azaz amiotrófiás laterálszklerózisban diagnosztizálták két évvel korábban. Ez a rendkívül ritka betegség (100 000 emberből 5-öt érint) a központi idegrendszer mozgató idegsejtjeinek pusztulását okozza, ami pedig a mozgásért, beszédért, nyelésért és légzésért felelős akaratlagos izmok fokozatos elgyengülésével, majd elsorvadásával jár. Nem létezik gyógymód, és okát sem ismerik, az orvostudomány jelenleg csak annyit tehet, hogy a megfelelő kezelésekkel igyekszik az életminőséget javítani és az élettartamot meghosszabbítani.

Bár van, aki évtizedek óta együtt él az ALS-sel, a többségnek ennél kevesebb jut, a középérték mindössze három és fél év, amit Mitchellnek kettővel sikerült túlszárnyalnia.

"Öt és fél éven át nézett Ken szembe az ALS okozta szörnyű kihívásokkal, és a rá jellemző elszántsággal és kecsességgel emelkedett fölébük, hogy minden pillanatban teljes és örömteli életet éljen. Azok az elvek vezérelték, hogy minden nap ajándék, és hogy sosem járunk egyedül."

- áll az Instagramján megjelent közleményben.

Hirdetés

Noha pályafutása során játszott Kurt Russell (Csoda a jégen) és Al Pacino (Beavatás) oldalán, valamint felbukkant a Marvel Kapitányban Carol Danvers apjaként, elsősorban tévés színészként ismert. A legfontosabb szerepét a 2006 és 2008 között futott Jerichóban kapta, amelyben nukleáris támadás éri az Egyesült Államokat, a nézők pedig egy kisváros közösségének a szemüvegén keresztül élhetik át annak következményeit.

Találkozhattunk még vele a Szellemekkel suttogóban, a The Astronaut Wives Clubban, a Kapcsolatban, a Nancy Drew-ban, valamint különböző Star Trek produkciókban. A Discoveryben több karaktert is megformált, az alkotók pedig folyamatosan igazodtak a mindenkori állapotához, így amikor kerekesszékbe kényszerült, akkor egy lebénult tudóst alakított.

Mitchell 2006-ban vette feleségül Susan May Pratt amerikai színésznőt (10 dolog, amit utálok benned), két gyermekük született.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)