Hirdetés

5 dolog, amit érdemes tudnod a Loki sorozatról

|

Összeszedtünk öt olyan fontos tudnivalót, melyek ismeretében másként fogsz leülni a most startoló Loki sorozat első része elé.

Hirdetés

Június 9-én elindul a Disney+ harmadik MCU-s sorozata, a Michael Waldron író és Kate Herron rendező munkájaként manifesztálódó Loki. A széria hatrészes első évadának premierje előtt viszont úgy gondoltuk, gyorsan át kéne venni pár olyan alapvetést, melyek ismerete nagyban elősegítheti majd azt, hogy úgy ülhessünk le a Loki elé, hogy pontosan tudjuk, mit is kínál nekünk a sorozat, mit kell elvárnunk tőle.  

Az mindenki számára világos, hogy ezúttal is Tom Hiddleston bújik majd Loki bőrébe, de listánk első pontja már rögvest egy olyan tény, melynek ismerete nélkül nagyon meglepődnek majd az egyszeri tévénézők. 

Hirdetés

1. Ez a Loki nem az a Loki

Bármennyire is fáj, az MCU fő univerzumának Lokija tényleg meghalt a Bosszúállók: Végtelen háború elején. A Föld legnagyobb hősei viszont a következő nagy marveles gigafilmben, a Bosszúállók: Végjátékban alaposan megkavarták az idővonalat, és a múltba visszautazva véletlenül ugyan, de sikerült elérniük, hogy az első Bosszúállók mozi idejében Loki meglépjen a Tesseracttal együtt. Így egy alternatív idővonal jött létre, ennek az idősíknak a Lokija lesz az új tévésorozat főhőse. Ezt azért nagyon fontos már jó előre tisztázni, mert az "eredeti" Loki komoly személyiségfejlődésen ment keresztül az MCU mozifilmjeiben, az új sorozat címszereplője esetében viszont az ezt kiváltó kalandok egészen egyszerűen nem történtek meg, szóval ez a Loki még az a zsivány istenség, aki Thanos hátszelével megsegítve le akarta gyűrni az egész Földet. 

2. Az idővonal védelme lesz a középpontban 

Az már az eddig közzétett előzetesekből kiderült, hogy Loki összeakad a TVA, azaz Time Variance Authority nevezetű titokzatos szervezettel. A TVA régóta ismert már a Marvel Comics képregényeiben, először 1986 októberében, a Thor képregénysorozat 372. számában bukkant fel. A szervezet feladata nem más, mint a multiverzum szemmel tartása, az egyes idővonalak védelmezése, továbbá mindent megtesz azért, hogy senki se változtathasson a múlton vagy épp a jövőn. Valószínűleg ehhez hasonló feladatköröket kap az MCU-ban is, így pedig cseppet sem meglepő az, hogy ügynökei elfogják azt a Lokit, aki már önmaga is egy temporális anomáliának tekinthető.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

3. A sorozat szorosan kapcsolódhat későbbi mozifilmekhez

Teljesen világos, hogy a Marvel a közeljövőben nagyon komoly teret enged majd a párhuzamos univerzumoknak. Az idén decemberben érkező Spider-Man: No Way Home esetében nyílt titok, hogy keverednek a különböző filmes világok, és visszatérnek a Sony korábbi pókemberes mozifilmjeinek karakterei. Már ebben a filmben is felbukkan majd az a  Dr. Stephen Strange, aki nem sokkal később új saját mozis kalandot kap, a 2022 márciusában várható Doctor Strange in the Multiverse of Madnessnek már a címe is egyértelművé teszi, ebben is a multiverzum kerül a fókuszba - utóbbi filmben egyébként tiszteletét teszi majd a legutóbb a WandaVisonben látott Skarlát Boszorkány is. Könnyen lehet, hogy a Loki sorozat fog megágyazni ezeknek a filmeknek, az pedig teljesen bizonyos, hogy a multiverzum alapjait itt akarja lerakni a Marvel.

4. Váratlan nevekből áll össze a stáb

Címszereplőnk nem más lesz, mint Tom Hiddleston, aki jó pár Marvel moziban játszotta már el Lokit. Másik főhősünk castingja viszont némiképp meglepő: a TVA kötelékébe tartozó ügynök, Mobius M. Mobius szerepét ugyanis a főleg vígjátékokban, például a Zoolanderben bizonyított Owen Wilson kapta. A fontosabb szereplők közé sorolható még Gugu Mbatha-Raw, akit leginkább a The Morning Show sorozatból, a BBC-s Doctor Who-ból, és egy Black Mirror epizódból ismerhettek, valamint Wunmi Mosaku, akit a Legendás állatok és megfigyelésük  mozifilmben és a Lovecraft Countryban láthattatok. 

5. A Rick and Morty egyik producerének köszönhetjük mindezt

Mindenképpen szót kell ejteni arról is, hogy a Loki sorozatot olyan alkotók hozzák el nekünk, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek a párhuzamos világok terén, elvégre dolgoztak a Rick and Morty animációs sorozaton is. Michael Waldron nemcsak a Loki írója és társproducere egyébként, hanem ő lesz a 2022-ben érkező Doctor Strange in the Multiverse of Madnes egyik írója is. Mindezeken felül a pletykák szerint ő írja majd Kevin Feige saját Star Wars mozijának forgatókönyvét is.

Mielőtt azonban az MCU világából, illetve világaiból egy messzi messzi galaxisba tévednénk át, gyorsan le is zárjuk ezt a rövidke felsorolást. A Loki sorozat szezonnyitójának környékén számíthattok még tőlünk egy monstre magyarázó anyagra is, melyben részletesen bemutatjuk Loki Laufeyson képregényes múltját. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)