Hirdetés

94 évesen is kaszkadőr nélkül forgatott egy üldözéses jelenetet a Thelma főhősnője

|

A film alapötlete valós eseményekből merítkezik, Josh Margolin nagymamájának sztoriját dolgozza fel.

Hirdetés

Josh Margolin új moziját, a Thelmát a napokban mutatták be a Sundace filmfesztiválon. A film főhősnője a jelenleg 94 esztendős June Squibb, akinek egyébként karrierje során ez az első főszerepe, noha a 2023-as Nebraskáért már Oscar-díjra is jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Ugyanakkor nem ezért lesz annyira emlékezetes a Thelma, hanem azért, mert kora ellenére Squibb kaszkadőrök segítsége nélkül forgatta le a film "legdurvább" akciójelenetét is - mindjárt értelmet fog nyerni az idézőjel. 

A Thelma röviden arról szól, hogy a címszereplő egy telefonos átverés áldozata lesz, 10 ezer dollárt (nagyjából 3 és fél millió forintot) nyúlnak le tőle, ő azonban nem hagyja annyiban a dolgot, kezébe veszi az ügyet. Az alapötlet onnan származik, hogy a rendező nagymamáját hasonlóképpen akarták átverni, de ő szerencsére nem dőlt be a dolognak. A filmbéli Thelma viszont igen, és innen indul a kalamajka.

Hirdetés

Az egyik jelenetben June Squibb egy öregek otthonában kerül összetűzésbe egy pasassal, akit egy elektromos robogót lenyúlva vesz üldözőbe. Igen ám, de a forgatókönyv szerint összes is kellett ütköznie vele, ami egy 94 éves színésznő esetében értelemszerűen egyáltalán nem veszélytelen mutatvány. Margolin úgy fogalmazott erre reflektálva, hogy amennyire az veszélyes, ahogy Tom Cruise kiugrik egy repülőgépből, legalább ugyanannyi kockázatot rejt magában az, ha a nagymamája kikel az ágyból.

A stáb nem is számolt azzal, hogy konkrétan Squibb-bel veszik majd fel a jelenetet, a színésznő viszont ragaszkodott ehhez. Az egészről később úgy nyilatkozott, hogy sosem gondolta magát öregnek, és mikor a csapat arra kérte, hogy csak koccanjon egy picit, inkább alaposan beleszállt az ellenfelét alakító Richard Roundtree-be, egyáltalán nem finomkodott. Respekt.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)