Hirdetés

A Barbie rendezője keményen megküzdött a Kenek táncpárbajának megalkotásáért

|

Volt egy pillanat, amikor Greta Gerwig kolllégái kételkedtek a jelenet fontosságában. Vajon kinek lett igaza?

Hirdetés

A Barbie lefutotta köreit a mozikban, hatalmasat ment, mind kulturális, mind monetáris szempontból fontos szerepet játszott. Greta Gerwig filmje talán az év legnagyobb sikersztorija, de persze voltak idők, amikor ezt senki nem tudta volna megjósolni.

Zajlottak például meetingek, amikor a film egyik legemlékezetesebb pillanatát kérdőjelezték meg a rendező kollégái. Vasárnap, a London Film Festival vendégeként Greta elmesélte, hogy mi is történt a szóban forgó meetingen.

"Az volt a forgatókönyvben, hogy »az egész egy álom-baletté válik, és táncban rendezik le«."

Hirdetés

Ez a sor okozott némi megütközést, főleg az Utódlás alkotójában, Jesse Armstrongban.

"Jött a kérdés, hogy »kell ez neked«? Az volt a válaszom, hogy mindenemnek szüksége van erre. Azzal vágtak vissza, hogy nem értik, mit jelent ez, mi ez az egész, mi az, hogy álom-balett."

Gerwig felidézte a meetingen az Ének az esőbent, a jelenet egyik fő inspirációját. A rendező elmondta, hogy abban is volt egy álom-balett az álom-balettben, és a nézők azt is tudták követni. Miért is ne működhetne a dolog akkor a Barbie filmben?

Voltak pillanatok a forgatás során, amikor Gerwig is kételkedett a saját koncepciójában, de elnézve, mekkora sikere lett az egésznek, bizton állíthatjuk, hogy bejött neki a dolog. Ti mit gondoltok? 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)