Hirdetés

A Disney+ szerint ezeket a filmeket nyugodtan nézhetik 18 éven aluliak, a médiahatóság szerint nem

|

Véresen komolyan veszik a korhatár-besorolást.

Hirdetés

Probémásnak tartja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Disney+ streamingszolgáltató bizonyos filmjeinek korhatár-besorolását.

A hatóság közleménye szerint hat olyan filmet is találtak a Disney+ felületén, amelyet a stúdió 16+ jelzéssel kínál az előfizetőinek, holott, ha a hazai joghatóság érvényesülne, az adott alkotásokat kizárólag 18 éven felüliek nézhetnék meg.

Az NMHH a közleményben fel is sorolja a korhatárbűnözéssel gyanúsított filmeket, amelyek első ránézésre valóban nem tűnnek alkalmasnak rá, hogy a fiatalkorúak ezekkel múlassák az időt.

Hirdetés

A kifogásolt filmek a következők:

  • 28 héttel később (horror)

  • Aki bújt (horror)

  • Alien 4. - Feltámad a Halál (sci-fi)

  • Hitman - A bérgyilkos (akció)

  • Húsevő (horror)

  • Ragadozó 2. (sci-fi)

A médiahatóság szintén kifogásolta a Bruce Willis és Samuel L. Jackson főszereplésével forgatott Sebezhetetlen című thriller 12+ besorolását is, szerintük ezt a 16 éven aluliak számára nem ajánlott kategóriában kellene megjeleníteni.

Az is probléma az NMHH szerint, hogy a Disney+ felületén nem tünteti fel egyértelműen a korhatárminősítést. A streaming-szolgáltatót egyébként Hollandiában jegyezték be, ezért a médiahatóság az ottani társszervéhez fordult segítségért.

Egy korábbi hasonló eset miatt a holland hatóság megrovásban részesítette a Disney+-t, várhatóan most is hasonló módon végződhet az ügy.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)