Hirdetés

A dolog rendezője még mindig elkészítené a Dead Space filmes adaptációját

|

John Carpenter azt is elárulta, hogy a játékokat vagy a filmrendezést tartja-e szórakoztatóbbnak.

Hirdetés

John Carpenter, A dolog, a Halloween - A rémület éjszakája és a Menekülés New Yorkból rendezője sosem csinált abból titkot, hogy hatalmas gamer, ezért nem igazán adhat úgy interjút, hogy ne kerülne elő a játékok témája.

Nem is olyan rég a Red Dead Redemption 2-ről mondta el, hogy bizony még a lovára sem tudott felszállni a Rockstar Games vadnyugat-szimulátorában, most pedig az AV Club faggatta kicsit a 74 éves direktort, aki egy nagyon izgalmas ötletet melegített fel Dead Space-széria kapcsán.

Arra kérdésre ugyanis, hogy melyik játékból csinálna filmes adaptációt, Carpenter a Dead Space-szel felelt:

"Az egyetlen, ami eszembe jut, és már említettem is korábban, az a Dead Space. Az egy igazán jó film lenne. Meg tudnám csinálni."

- szólott a rémisztgetés mestere, aki már 2013-ban is beszélt a Dead Space-szel kapcsolatos filmes elképzeléséről. Akkor a rendező még úgy nyilatkozott, hogy a hamarosan remake formájában feltámadó első rész tetszett neki a legjobban, közel egy évtized távlatából viszont most azt mondta, hogy mindhárom epizód remek volt, beleértve az akcióorientált harmadikat is, amit vele ellentétben sokan nem kedveltek.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy még ma is szívesen megnéznénk egy Carpenter-féle Dead Space mozit, s ki tudja, a franchise visszatérésével akár még lehet is valami a dologból, pláne, hogy Hollywood és a streaming szolgáltatók mostanság eléggé rákattantak a videojátékos adaptációkra. Az interjú további részében Carpenter azt is elárulta, hogy kerüli a multis címeket, mivel nem szeretné, ha a fiatalok megaláznák, valamint ismét megerősítette, hogy teljesen rácuppant a Fallout 76-ra, amibe "betegesen sok" órát ölt.

A mi kedvencünk viszont az a válasz, amit arra a kérdésre adott, hogy miként illeszkedik az életébe a gaming:

"Nagy része az életemnek. Élvezem. Sokkal szórakoztatóbb, mint filmeket rendezni. Az kemény munka. Az stresszes. Ez pihentető. Bármikor játszok, amikor csak tudok."

- mondta a veterán direktor, s habár még éppenséggel sohasem rendeztünk filmet, mélységesen át tudjuk érezni a szavait.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)