Hirdetés

A Fekete Özvegy film után semmi értelme a Bosszúállók budapestes jelenetének

|

Majdnem tíz évet vártunk arra, hogy kiderüljön, mi történt Budapesten, de most nem csodálkozunk, ha a Marvel-rajongók csak vakarják a fejüket.

Hirdetés

Eltelt már annyi idő a Fekete Özvegy mozi bemutatója óta, hogy bátran beszélhessünk a film cselekményéről. A Marvel legújabb szuperhőskalandjában (mely kapcsán egyébként Scarlett Johansson nemrég beperelte a Disney-t) Natasha Romanov többek között a magyar fővárosba, Budapestre is ellátogat, sőt még a város nevének helyes kiejtését is megtanítja egy barátjának - remélhetőleg így sokan megjegyzik végre szerte a világban, hogy Budapest nem "Budapeszt". 

A keményvonalas Marvel-rajongók többek között azért is várták nagyon ezt a filmet, mert szinte biztosra lehetett venni, hogy végre kiderül, mi történt Budapesten. Ez a szállóige ugyebár az első, 2012-es Bosszúállók filmből származik. Egészen pontos az űrlények elleni New York-i csatában kezdett el azon vitázni Fekete Özvegy és Sólyomszem, hogy az események olyanok-e, mint ami "Budapesten történt", majd megállapították, eléggé másként emlékeznek Budapestre.

Hirdetés

A Fekete Özvegy film után pedig kijelenthetjük, Natasha Romanov emlékei nagyon csúnyán megkoptak. Budapesten ugyanis konkrétan semmi olyasmi nem történt, ami akár csak egy kicsit is hasonlítana a New York-i csatára. Az új Marvel moziból az derült ki, hogy a Fekete Özvegyet is kiképző Vörös Szoba vezetőjét, Dreykovot kellett Natashának kiiktatnia Budapesten, amit úgy hozott össze, hogy bombával felrobbantotta azt az épületet, ahol Dreykov és kislánya épp tartózkodott. 

A Bosszúállókban tehát az idegenek elleni harc és fél New York lerombolása, valamint egy budapesti bombarobbantás, és egy szovjet vezető, valamint egy kisgyerek meggyilkolása között vont egyenlőségjelet Natasha. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha nagyon engedékenyek akarunk lenni, akkor esetleg ott fedezhetnénk fel némi párhuzamot, hogy a New York-i csatában Sólyomszem és Fekete Özvegy vált vállnak vetve harcoltak, Natasha beszámolója szerint pedig Budapesten a hírhedt magyar kommandósokkal kellett tűzharcba keveredniük az említett robbantás után, mindkét esetben túlerővel álltak tehát szemben. Teljesen biztos azonban, hogy ez pályafutásuk alatt millió és egy alkalommal megtörtént.

A kommandósok elől egyébként a Nyugati pályaudvar metrómegállójának szellőzőrendszerében bújtak el, és tíz nap után tudtak csak meglógni Budapestről. Mondanunk sem kell New Yorkban semmi hasonló nem történt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)