Hirdetés

A Free Guy egyik kaszkadőre horrorisztikus élményt élt át

|

Dan Stevens nagyon komolyan is megsérülhetett volna Ryan Reynolds filmjének forgatásán, ugyanis az egyik mutatvány nem úgy sült el, ahogy eredetileg tervezték.

Hirdetés

Kevés valóban jó film készül videojátékos témában, de a 2021-ben bemutatott Free Guy üdítő kivétel volt: pontosan azt hozta, amire már nagyon szüksége volt az új ötletektől ódzkodó blockbusterek világának, és mindezt hatalmas szívvel, szerethető karakterekkel, látványosan tette.

A Ryan Reynolds főszereplésével és Shawn Levy (Vasököl, Éjszaka a múzeumban) rendezésében készült alkotás a témájából adódóan természetesen használt CGI-t, de nem mindent azzal oldottak meg, megdolgoztatták a kaszkadőröket is. Az egyik mutatvány azonban szörnyen félrement. 

Hirdetés

A Corridor Crew nevű YouTube-csatornán van egy Stuntmen React nevű szegmens, ahol neves kaszkadőrök közreműködésével mutatják be a veszélyes munkájuk rejtelmeit, a legutóbbi epizódban pedig az a Daniel Stevens volt a főszereplő, aki temérdek projekten dolgozott már eddigi pályafutása során - olyan Marvel-filmeken, mint a Fekete Párduc és a Bosszúállók: Végjáték, de volt Hayden Christensen dublőre is A klónok támadásában, 2020-ban pedig a Screen Actors Guild Awards díját is elnyerte a Végjátékban nyújtott kiemelkedő kaszkadőri teljesítményéért. 

Stevens a Free Guy munkálataiból is kivette a részét, de nem csak kellemes élményekkel távozott a forgatásról. Elmondása szerint nincs jó állapotban a háta és két porckorongsérvet is szerzett, az egyiket pont Reynolds filmje során, méghozzá egy olyan jelenetnél, ami elkerülhető lett volna: 

"Úgy volt, hogy alacsonyan repülve arccal nekicsapódok egy oszlopnak, majd hátra lepördülök róla. Volt egy deadman [egy biztonsági mellény rögzítőkötéllel felszerelve - a szerk.] a hátamra rögzítve, így amint odaértem volna, vissza kellett volna rántania. De végül fejjel érkeztem meg és skorpiópózba görnyedtem. A hátam meghajlott és éreztem egy reccsenést a nyakamban és a derekamban. A szőnyegen fekve azt mondtam magamnak: »Ó, lássuk csak, hogy tudom-e még mozgatni a lábujjaimat«. Azt mondtam: »Igen, azt hiszem, tudom,« de nem volt jó élmény".

Stevens szerint ráadásul erre nem is lett volna feltétlenül szükség, mivel az ő fizikai mutatványa után átváltottak egy olyan felvételre, amikor ezt a becsapódást Reynolds esetében speciális effektekkel valósítják meg, így az egészet megoldhatták volna akár ilyen módon is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)