Hirdetés

A Gázában szerzett súlyos sérüléseiről mesélt a Netflix sorozatának színésze

|

Hajszál híján életét vesztette a Fauda sztárja egy bevetésben, több katonatársa nem volt ilyen szerencsés.

Hirdetés

Hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít a Netflix az idegen nyelvű (értsd: nem angol) tartalmak gyártására is, amelyekkel ráadásul nem csupán egy-egy régióban vagy nyelvterületen tud sikert aratni, hanem gyakorta globálisan is. Így vált például népszerű franchise-zá A nagy pénzrablás (spanyol) és a Mentsd meg az életed (dél-koreai) is.

A Közel-keletről származó produkciók egyik legsikeresebbike pedig nem más, mint az Izraeli Védelmi Erők (IDF) és a Hamász harcát a fókuszába helyező Fauda, melynek stábját ugyancsak magával sodorta a tavaly októberben kiújult, és azóta is magas hőfokon izzó izraeli-palesztin konfliktus. A sorozaton dolgozók közül többen is bevonultak a seregbe, egyikük, Matan Meir gyártásmenedzser novemberben szolgálat közben életét vesztette.

Hirdetés

Kevésen múlott, hogy ugyanerre a sorsra jusson Idan Amedi színész-énekes, aki a sorozat harmadik évadában egy ügynököt alakított. Amedi január 8-án egy bevetés során életveszélyes sérüléseket szerzett egy robbanásban. Ezt követően helikopterrel szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. A színészt, akire még hosszú rehabilitáció vár, nemrég engedték ki, és ennek apropóján sajtótájékoztatón beszélt a terveiről, valamint a Gázában történtekről. A Times of Israel beszámolója szerint Amedi úgy fogalmazott, hogy az incidensben, amely hat társa életét követelte, úgy megégett, hogy fel se lehetett ismerni.

"Annyira megégtem, hogy senki sem ismert rám. Repeszek fúródtak a nyakamba és a gerincembe, szerencsésnek mondhatom magam, hogy egyik sem ért létfontosságú ereket. Több csontom is eltört, beleértve az ujjaimat, de tudom, hogy ismét képes leszek gitáron játszani, és remélhetőleg a Fauda ötödik évadában is szerepelhetek majd."

Amedi alig várja, hogy újra kézbe vehesse a gyerekeit, később pedig szeretne visszatérni a zenéléshez és a színészkedéshez, de akár a háborúba is kész visszamenni. Mások kijelentéseivel ellentétben nem tekinti önmagát sem hősnek, sem példaképnek, és a sajtótájékoztató folyamán igyekezett a sérült bajtársait előtérbe helyezni, akiknek szerinte türelemre és támogatásra van szükségük a felépülésükhöz.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)