Hirdetés

A Gyűrűk Ura sztárja tudja, melyik hobbitot ölték volna meg a filmben

|

Egy producer javasolta a fergeteges ötletet, és talán nem is olyan nehéz kitalálni, ki lehetett volna az áldozat.

Hirdetés

Egész cikksorozatot lehetne szentelni annak, hogy miként rontottak el remek alapanyagokat a filmes megvalósítás során, de A Gyűrűk Ura-trilógiának semmi keresnivalója nem lenne benne. Peter Jackson ugyan nem szóról szóra és nem változatlan hangsúlyokkal adaptálta Tolkien remekművét, a végeredmény azonban méltán foglalta el a helyét a klasszikusok között.

A munkálatok alatt persze Jacksonnak is el kellett hárítania néhány kevésbé jó ötletet. Ezek közül a legismertebb, hogy a Miramaxnál zajló előkészítés során Bob Weinstein producer a négy hobbit valamelyikének hidegre tételét javasolta. A rendező végül visszautasította az elképzelést, megkímélve a könyvrajongó nézőket egy felesleges kiakadástól.

Hirdetés

Mivel ez csak egy kósza ötlet volt, valójában sosem körvonalazódott, hogy ki is lehetne a film áldozata, ám Dominic Monaghan, a Borbak Trufiádokot (vagyis Trufát) alakító színész az amerikai IGN-nek nyilatkozva nemrég arról beszélt, hogy szerinte csakis az ő karaktere jöhetett volna szóba.

"Jó dolog, hogy nem történt meg, mert én lettem volna az áldozat. Minden bizonnyal így lett volna. Kizárt, hogy megölték volna Frodót vagy Samut, így csak Trufa és Pippin maradt. Pippint viszont szintén nem ölték volna meg, hiszen nagyon erős sztorija van Gandalffal."

- véli Monaghan. A színész szerint Jackson anno azzal ütötte el a meredek felvetést, hogy A Gyűrűk Ura egy "szellemileg nagyszerű írásmű", ezért hűnek kell maradni a szövegéhez. Ebben talán mindannyian egyet is érthetünk vele.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Trufa megformálója mindenesetre egész logikusan levezette a dolog potenciális végkimenetelét, ám Hollywoodot ismerve azért nem árt leszögeznünk, hogy tulajdonképpen bármi benne lehetett volna abban a bizonyos kalapban.

A trilógia nyitóepizódja, A Gyűrű Szövetsége egyébként idén ünnepli a huszadik születésnapját, melynek alkalmából gyakran nyilatkoznak a színészek is. Nemrég például a Pippint alakító Billy Boyd beszélt arról, hogy egy le sem forgatott jelenetben meztelenül is láthattuk volna a hobbitokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)