Hirdetés

A Harcosok klubja írója sem hagyta szó nélkül a kínai cenzúrát

|

Nem túl meglepő módon nem lelkesedett a filmfeldolgozásnak kitalált új befejezésért.

Hirdetés

Ma már nem ritka, hogy az igazán nagy költségvetésű filmek készítői úgy alakítják a forgatókönyveiket és a látványvilágukat, hogy a speciális kínai kulturális elvárásoknak megfeleljenek. Azon viszont kollektíven meghökkentünk, hogy a Harcosok klubját, ami évtizedekkel ezelőtt, teljesen a kínai értékekkel szemben álló üzenetből kiindulva mégis bekerült egy helyi streamingszolgáltató kínálatába, annak érdekében pedig, hogy a kockát is sikerüljön átpréselni a kör alakú résen, teljesen kicserélték a befejezést.

Nagyon úgy tűnik, az eredeti regény szerzőjével nem konzultáltak, Chuck Palahniuk pedig értelemszerűen nem annyira rajongott a száznyolcvan fokos fordulatért, amivel lezárták a története adaptációját.

Hirdetés

Az író csak röviden kommentálta a munkásságával teljesen ellenkező történeti csavart, Twitter-fiókján csak ennyit írt:

"Láttátok ezt a sz*arságot? Ez SZUPER csodálatos! Mindenki boldog lezárást kap Kínában!"

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Majd a bejegyzésben linkelt blogján ennyit tett hozzá, hasonlóan cinikus hangnemben.

"Láttátok ezt a cikket?!? [Linkelve az átírt befejezést] Tylert és a bandát letartóztatták. Bíróság elé állt és elmegyógyintézetre ítélték. Milyen lenyűgöző. Nem is tudtam róla! Az igazság mindig győz! Semmi nem robbant fel. Vége."

Palahniuk regényében egyébként valóban nem robbannak fel a bombák, ugyanis Tyler paraffint kever a robbanóanyaghoz. Ezt követően a narrátor - megszabadulva alteregójától - főbe lövi magát, majd egy elmegyógyintézetben ébred, ahol a dolgozók felfedik magukat, mint a Project Mayhem tagjait, és elmondják neki, hogy várják Tyler visszatérését. Majd a Harcosok klubja két folytatását is elkészítette képregényformában, ezek 2015-ben és 2019-ben jelentek meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)