Hirdetés

A Havas Jont játszó Kit Haringtonból majdnem Artúr király lett

|

Egy nagyon ígéretes Artúr király trilógia kezdte bontogatni szárnyait David Dobkin vezénylete alatt, de aztán az egész projekt a kukában végezte.

Hirdetés

Kit Harington Havas Jonként épült be a köztudatba a Trónok harca sorozatnak köszönhetően. Mielőtt azonban az HBO eposzában észak királya vált volna belőle, David Dobkin be szerette volna vonni Haringtont az általa tervezgetett King Arthur trilógiába. Az volt az ötlete, hogy Nolan Batman trilógiáját alapul véve felépít egy emberi mesét a királyról, aki ugyan kihúzta azt a bizonyos kardot, de nem érzi magát méltónak rá.

Hirdetés

Dobkin a Collidernek adott interjújában nemrég meglepő részletességgel mesélt a projektről:

"Egy olyan hétköznapi Artúr lett volna. Nem olyasvalaki, aki kirántja a kardot és úgy érzi, hogy megnyerte a lottót, hanem egy olyan hős, aki nem tud mit kezdeni a kiválasztott szerepével. Ráadásul attól a pillanattól, hogy hozzá kerül a penge az egész birodalom meg akarja ölni, számomra ez volt az igazán érdekes az egészben."

Dobkin komoly szereplőgárdával akarta biztosítani az élményt. Mire elkezdtek tárgyalni a Warnerrel, addigra már leütötte Joel Kinnamant Sir Lancelot szerepére, és egyeztetésekbe kezdett Gary Oldmannel, aki Merlin lett volna, Marion Cotillardot akarta Morganának, Liam Neesont pedig Galahadnek.

"Az egész ötlet a Batman formulán alapult. Christian Bale nagy színészekkel, és jól átgondolt történettel volt megsegítve, itt is ez volt a terv."

Amikor bemutatták az első teszt felvételeket Joellel és Kittel, akkor szinte azonnal megkapták a zöld lámpát a Warnertől. Már elkezdtek forgatási helyszíneket keresni Magyarországon, megvolt a produkciós tervező, minden kezdett összeállni és lassan indulhatott a munka, de a Warner nemzetközi részlege közbeszólt, mert szerintük (az akkor még ismeretlen) főszereplő nem tudja majd eladni a filmet.

Mielőtt Dobkin elkezdhette volna a második körös szereplőválogatást megjött a The Judge forgatókönyve, elkezdett azon dolgozni. Innentől szétesett az egész projekt, és nem kaptuk meg a King Arthur trilógiát, Harington pedig a Trónok harcában találta meg hírnevét. Így ért véget a mese, ami el sem kezdődött.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)