Hirdetés

A Helldivers 2 sikerei a Starship Troopers nézettségét is az egekbe tolták

|

Az itthon Csillagközi invázió néven ismert film egy félreértett sci-fi klasszikus, amelyet most egy új generáció fedezett fel magának.

Hirdetés

A Helldivers 2 egy újabb szolgáltatásalapú lövölde, amiből ugyan van már pár, de ennyire ügyesen csak keveseknek sikerült megújítaniuk a formulát. Egy végtelenül elegáns akciójátékról van szó, amely egyik pillanatról a másikra leigázta az internetet. Amikor valami elég népszerűvé válik ahhoz, hogy lenyomja a GTA V-t Steamen, akkor ott nincs kétség a játékosközösség lelkesedésével kapcsolatban.

A Helldivers 2 (és egyébként az első rész is) sok játékból és filmből merít ötleteket, de a legnagyobb inspirációja egyértelműen a Paul Verhoeven rendezésében készült Starship Troopers (Csillagközi invázió) volt. Verhoeven eredetileg Robert A. Heinlein azonos című regényét adaptálta volna, de annyira ráunt olvasás közben, hogy a maradékot a film írójára, Ed Neumeierre (RoboCop) hagyta.

A vége ennek az lett, hogy Verhoeven teljesen kitekerte az eredetit, és ironikus alkotást csinált belőle.

Hirdetés

A rendező egyszerre parodizálta Heinlein jobboldali nézeteit, és az amerikai militarista kultúrát. Sci-fi klasszikus teremtett a meglehetősen száraz és furcsa könyvből, amelyet persze a kötet rajongói gyűlöltek, a filmnézők imádtak, és a kritikusok teljesen félreértettek.

Voltak filmszakértők, akiknek úgy sem esett le a szatíra üzenete, hogy a produkció gyakorlatilag egy kalapács eleganciájával csapta arcon a nézőt. Szerencsére azóta felnőtt egy új generáció, akik újra felfedezték maguknak a filmet, részben a Helldivers 2 népszerűségének köszönhetően.

A Television Stats adatai szerint a Starship Troopers népszerűsége a 109. helyről a 45.-re ugrott február 15-én, de az előző helyét is akkor szerezte meg, amikor a Helldivers 2 megjelenése közeledett.

Jó látni azt, hogy Verhoeven, ma kifejezetten aktuális, háborúellenes üzenete mennyi emberhez juthat el újra egy remek játéknak köszönhetően.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)