Hirdetés

A kínai cenzúra megint alkotott, ezúttal a Minyonok: Gru színre lép végét írták át

|

A cenzoroknak nem tetszett a Minyonok: Gru színre lép befejezése.

Hirdetés

Idén év elején írtunk arról, hogy Kínában rommá cenzúrázták a Harcosok klubját, röhejes befejezést kapott a film. Nos, sejteni lehetett, hogy nem David Fincher legendás mozija lesz az egyetlen olyan alkotás, aminek nekiesnek a kínai cenzorok, most épp egy mesefilm végét gyúrták át, ismételten elég megmosolyogtató módon (szúrta ki a 444). 

Egészen pontosan a Minyonok: Gru színre lép vége nem tetszett a cenzoroknak. A kínai Twitternek is nevezhető Weibón pedig jelenleg is ezen röhög mindenki, az elmondások alapján ugyanis a lezárás olyan lett, mintha egy "PowerPoint prezentációt" néznénk.

Hirdetés

Az animációs film hivatalos befejezése ugyebár az, hogy Gru és a főhős Willám Kéz (angolul Wild Knuckles) nevezetű bűntársa kereket old, ennek érdekében pedig az utóbbi szereplő eljátssza saját halálát. A kínai verzió ezzel szemben úgy alakult át, hogy is Willám Kezet utoléri az igazságszolgáltatás: elkapják a rendőrök, és nem kevesebb mint 20 év börtönbüntetésre ítéli a bíróság. Gru kapcsán is volt mondanivalója a cenzoroknak, a kínai befejezés szerint ugyanis a címszereplő "visszatért a családjához", és " legnagyobb teljesítménye az, hogy három lányának apja lett".

A több mint 14 millió követő rendelkező DuSir filmes oldal mindezek kapcsán a következőket írta a Weibón:

"Csak nekünk van szükségünk különleges útmutatásra és törődésre, mert attól tartunk, hogy egy rajzfilm »megront« minket."

Többen is megkeresték a cenzúrázott lezárás kapcsán a rajzfilmet forgalmazó Huaxia Film Distribution és China Film Co cégeket, de egyikük sem kommentálta a történteket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)