Hirdetés

A kritikusok is szeretik a Narcos készítőinek új minisorozatát

|

A főszerepben a Modern család egyik sztárját, Sofia Vergarát láthatjuk.

Hirdetés

Szinte hetente van egy sorozata vagy filmje a Netflixnek, amit felkap a közönség, onnantól kezdve pedig meg sem állnak a globális toplistáig. A Narcos társalkotóinak, Doug Miro és Carlo Bernard új produkciója, a Griselda című miniszéria csak január 25-én debütált a streamingszolgáltatásban, így statisztikát még nem tudunk róla, de minden jel arra mutat, hogy újabb sikersorozat születhetett. 

A hatrészes sorozat középpontjában a Sofia Vergara (Modern család, Csábítunk és védünk) által megformált, okos és ambíciózus kolumbiai üzletasszony, Griselda Blanco áll, aki létrehozta a történelem egyik legjövedelmezőbb kartelljét.  Griseldától még a hírhedt Pablo Escobar is tartott - nem véletlenül kezdődik az első epizód egy tőle vett idézettel, miszerint: 

"Az egyetlen férfi, akitől valaha féltem, egy nő volt, akit Griselda Blancónak hívtak."

A sorozat bemutatja, hogy a kolumbiai Medellíntől miképpen jutott el a nő addig, hogy többgyermekes anyaként Miami legnagyobb drogbirodalmát vezesse, uralma a 70-es évektől egészen a 2000-es évek elejéig tartott. 2012-ben, 69 éves korában halt meg, Medellínben megölték.

Hirdetés

A kokain keresztanyjaként és Fekete Özvegyként is ismert Griselda történetét a Rotten Tomatoes kritikáinak 88%-a ajánlotta megtekintésre, míg a felhasználók esetében ez a szám 76%-ra rúg. A kritikusok legfőképpen Vergara alakítását dicsérik, és az általános vélemény az, hogy a show méltó kiegészítője a kartelldrámák műfajának. A The Guardian szerint pörgős és stílusos utazásban lehet részünk a sorozattal, ami szinte már túl szórakoztató is, tekintve, hogy mennyi szenvedést okozott a nő a valóságban. Az Empire Vergarát teljesítményét lenyűgözőnek nevezte, a történetet pedig kielégítő, bár sablonosnak tartja, amely többek között a hatalom romboló erejéről mesél. 

A People magazin frappánsan úgy összegezte, hogy a Griselda lényegében egy romantikus fantasy kokainnal és hullákkal, A sebhelyesarcú hegek nélkül. Hasonló állásponton van a GamesRadar is, miszerint Vergara tökéletesen megtestesíti a női Tony Montanát. Az IndieWire is elégedett volt az eredménnyel, de úgy érezték, hog két extra epizódra szükség lett volna, hogy elkerüljék a hirtelen befejezést. A Variety pedig úgy zárja a kritikáját,  amellyel összefoglalhatóak a vélemények: 

"A Griselda még a kisebb hibái ellenére is szárnyal, és egy olyan nőt mutat be, aki ragadozóvá változik, miután oly sokáig préda volt."

Bár számszerűsítve nincs, hogy a Griselda mennyire jött be eddig az előfizetőknél, a Netflix platformja mutatja a top 10 tévéműsort most Magyarországon, és a listát Vergara jutalomjátéka vezeti (a második egy Harlan Coben-regény adaptációja, a Nem versz át, a harmadik pedig egy 2015-ben megtörtént tragédiát mutat be három részben, ez az Igazi amerikai rémálom). 

Ti lepörgettétek már?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)