Hirdetés

A legjobb film Oscar-díjára eztán csak akkor jelölhetnek egy mozit, ha elég nagy a diverzitás a stábban

|

Csak akkor jelöltetheti valaki a filmjét ebben a kategóriában, ha megfelel a feltételeknek, melyeket a stáb összetételére ír elő a bizottság.

Hirdetés

Az Oscar-díjat és az azt övező felhajtást lehet szeretni és gyűlölni, de azt mindenkinek el kell ismerni, hogy ez a világ legnagyobb érdeklődést kiváltó filmes elismerése. Az elmúlt években érezhető volt, hogy némi átalakuláson megy keresztül az Oscar, ugyanis új kategóriák jelentek meg. Most azonban a legfontosabb kategória, a "legjobb film" kapott új kritériumokat.

Hirdetés

Az akadémia megállapított négy standardot, melyekből kettőt minden filmnek teljesíteni kell 2024-től, ha az alkotói nevezni szeretnék azt a legjobb film kategóriában. Ezek a standardok azt célozzák, hogy a filmes stábokban több lehetőséget kapjanak azok, akik valamilyen kisebbséghez tartoznak, legyen az származás, bőrszín, nemi identitás vagy testi fogyatékosság.

Minden standard kritériumokra van bontva, melyekből a filmeseknek egyet, vagy többet teljesíteniük kell, hogy megfeleljenek az adott standardnak. Az első standard a filmek szereplőinek összetételét és a történet témáját célozza - ennek kell megfelelően diverznek lennie; a második a film kreatív vezetését, és a projekt csapatának összetételét; a harmadik a film forgatása alatt nyújtott lehetőségeket (fizetett gyakornokság vagy ösztöndíjak); a negyedik pedig a film marketingcsapatának összetételét szabja meg.

A standardokat és azok részletes kritériumait megtaláljátok a Filmakadémia honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)